Прочитај ми чланак

ПОРОДИЛИШТЕ У НОВОМ КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ НИШ постоји само у споту СНС

0

Жене из околине Ниша порађају се у старом Клиничком центру а на услове у Гинеколошко-акушерској клиници жале се бројне породиље. Неке од њих су почеле да прикупљају новац за куповину нових спаваћица.

Међутим, у споту СНС трудну жену возе на порођај у „најопремљенију болницу у околини“ нови КЦ Ниш, где породилиште и не постоји, пишу Јужне вести.

Ван предизборне кампање, паралелно са протестима опозиције „1 од 5 милиона“, Српска напредна странка последњих месеци снима и избацује страначке спотове.

Напредњачку колекцију Јутјуб промо-спотова употпунио је прошле суботе још један са насловом – „Могу они нас да мрзе, ми настављамо да радимо“.

Радња спота је драматична – трудној жени острашћени муж опозиционар са мајицом „1 од 5 милиона“ не дозвољава да се породи у новом КЦ Ниш јер „не воли Вучића“. Не, не, не ми бојкотујемо Вучића и бојкотујемо нове болнице! Не, не, не, наш син се неће родити у новој болници, јер и он бојкотује Вучића – чује се у споту.

Фиктивне жене у напредњачким спотовима могу да се порађају било где, али у стварности жене у Нишу се порађају у старом Клиничком центру, где се породиље често жале на услове, а одскора сакупљају и новац за нове спаваћиће, пише портал Јужне вести. Једино су реновиране порођајне сале, а остали услови не приличе 21. веку.

Лоша хигијена, прљаве постељине и душеци, исцепане спаваћице, прастари кревети и столарија – каже Нишлијка која се недавно породила.

Иначе, у новој згради Клиничког центра смештене су све хирургије, а бројне клинике, попут Клинике за гинекологију и акушерство, налазе се у својим старим зградама. Зграда у којој је смештено породилиште почела је да ради 1971. године и од тада су рађене само делимичне реконструкције.

Како је дошло до овог неслагања између напредњачке фикције и нишке стварности, Јужне вести за сад нису успеле да добију одговор од представника СНС.

У централи странке на бројеве телефона доступне на страначком сајту нико се не јавља, ни на број за медије, ни на број за грађане.

На питања СНС-у постављена мејлом – да ли је у питању ненамерна грешка или заваравање јавности, одговора још нема.

Први оперативац напредњака који у једном ранијем споту и „глуми“, председник Извршног одбора Дарко Глишић на позиве новинара Јужних вести не одговара.

Повереник СНС у Нишу Звездан Миловановић каже да није видео спот.

Из КЦ Ниш одговор на питање да ли се порођаји обављају у њиховој новој згради или је то план за будућност, Јужне вести још чекају.

Новопечени родитељи кажу да су се и ове недеље, после напредњачког спота, жене порађале у старом КЦ.

Сајт Раскрикавање који се бави деконструкцијом лажних вести утврдио је и да се у споту помињу три клиничка центра – која и не постоје.

Портал Истиномер је и раније „хватао“ СНС да у рекламним кампањамакористе неистините информације.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!