Прочитај ми чланак

ЂИЛАС: Дајте паре Крагујевцу, па нека сами одлуче у шта ће да улажу

0

Председник ССП Драган Ђилас поручио је синоћ на формирању Иницијативног одбора ове странке у Крагујевцу да је будућност Србије у децентрализацији, а не да градови и општине буду жртве “републичке власти која би све да контролише”.

“Дајте паре Крагујевцу и сваком другом граду, па нек сами одлуче да ли ће да улажу у путеве, болнице или шта год друго”, рекао је он грађанима у препуној сали градског парламента, наводи се у саопштењу ССП.

Он је казао и да је срамота што је некадашњи регионални центар данас девастиран, а да је нарочито пораз то што деца у крагујевачким школама падају у несвест од глади.

“Ми морамо да постанемо држава која размишља о свакоме, а не да деца сама скупљају новац за своје другаре који немају. Не смемо то да радимо! Зашто деца не би имала бесплатне оброке? Зашто не би имала бесплатне уџбенике? То је могуће, то смо већ радили у Београду”, рекао је он.

Срамота је, навео је Ђилас, и што министар Синиша Мали каже да не треба подићи минималну цену рада јер би то био шок за стране инвеститоре.

“Одакле Малом, који живи у стану од два милиона евра, образа да људима прича како могу да живе са 20.000-30.000 месечно”, рекао је Ђилас и потом додао да је срамота и да о економији прича неко (председник државе) ко “у 50-ој години маше индексом, а маше јер у свом животу никада ништа није радио”.

Он је истакао да Србија може да се развија, а пре свега у две области – енергетски сектор и пољопривреда са прехрамбеном производњом.

“У сваком региону треба направити велико државно предузеће као центар око којег ће се окупљати произвођачи – да ту могу да продају, уколико на пролеће очекују род да већ од јесени од државе узму аванс. Не постоји земља у Европи која не субвенционише производњу хране. Ако могу Немачка, Шведска, онда може и Србија”, рекао је Ђилас.

Потпредседница ССП Мариника Тепић казала је да ова странка припрема “предлог закона за борбу против корупције по угледу на суседну Румунију”. Она је поручила и да ССП обећава да ће након смене власти “одговарати сви они за сва непочинства која су нанели Србији”.

Тепић је рекла и да Србија може да живи боље, али да су потребне хитне мере, те да се могу извести за “само два дана бољом прерасподелом буџета”.

“Чак 30 милијарди динара сада се даје на услуге по уговору и то само у Влади Србије. Толико се даје на армију ботова, док наша деца са коферима напуштају земљу”, рекла је Тепић.

Председник Иницијативног одбора ССП у Крагујевцу Далибор Јекић истакао је да су овом граду одузети регионални центар поште, телекома… те додао да ће “после смене власти” бити враћено, јер “то Крагујевцу припада”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!