Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР: ДР МИЛАН МЛАДЕНОВИЋ – ПРА МИЛАН: Сви Словени су Срби, чак и Хрвати!

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, био је доктор филозофије (докторат одбранио на париској Сорбони) Милан Младеновић, у јавности познат као Пра Милан.

Тема емисије је била српски идентитет и порекло српског језика и рода.

У емисији се још говорило и о слову ѣ, којег је Вук Стефановић Караџић, са својом језичком реформом, избацио из српског језика и како се правилно изговара реч Србин, претварању Словена у Латине, а Срба у Хрвате, христанизацији Словена, расколу између католика и православаца, затим о појму филиокве и четвртој Божијој личности, Светој Софији (Мајци Божијој), Светом Јовану Шангајском и софијанизму (00:01:00);

Гледаоцима ће сигурно бити занимљиво и да чују о томе како се исправно пише придев „србски“, да ли су сви Словени и Срби, о словенском пореклу имена бројних европских градова, Светом оцу Јустину Ћелијском и српској идеји о небеском царству, о јеврејским племенима и који су све народи настали од праСрба (00:12:30); као и о Винчанској цивилизацији, прогону др Младеновића у време комунистичке Југославије, садашњем ропству Европе, о томе како су садашње велике европске државе „прогутале“ многе народе на тлу Ервопе и о потреби за новим тумачењем најстарије европске историје (00:29:00).

У емисији се још причало и о пореклу речи Герман, утицају хришћанства на различитост између народа у Европи, победи хришћанства над митрјизмом, Светом Виду и Феникији, сличности између Светог Николе и Сварога, уништавању Александријске библиотеке и аријанству (00:39:30); о хришћанском паклу и страшним мукама, некадашњим праисторијским цивилизацијама, Ртњу као пирамидној планини и археолошким налазиштима на тој српској планини (00:52:30); као и о томе како су за време комуниста спаљени дневници које је записивао др Милан Младеновић, о пресељењу Пра Милана на Ртњу и његовим покушајима да ту обнови Соколски дом. (01:03:00).

Гост је говорио и о тешкоћама које има са ЕПС-ом јер је обновио напуштени Соколски дом на Ртњу и „дубокој држави“ у Србији која чува своје незаслужено стечене привилегије (00:01:09:00); као и о титоизму који данас влада Србијом, оснивању Народне радикалне странке пред распад Југославије и о српству у 21-ом веку (01:16:45).

На крају,  др Милан Младеновић је причао и о коловрату – старом српском симболу и открио ко су прави Аријевци (01:24:30).

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!