Прочитај ми чланак

СЛОБОДАРИ: Народна скупштина да постане отворени парламент по питању КиМ

0

Председник Народног слободарског покрета, Мирослав Паровић је данас доставио допис Председници Народне скупштине Републике Србије са молбом да исти буде достављен свим посланицима и другим учесницима посебне седнице посвећене Косову и Метохији.

У допису је наглашено да ова партија сматра да се у Србији мора јачати дух уставног патриотизма јер се он у многоме подудара са вишевековним осећајем националног идентитета. Сходно томе Слободари сматрају да је данас кључно очување уставног поретка и да самим тим око Космета не сме да постоји никаква дилема већ да се стриктно мора придржавати Устава и Резолуције 1244 што су два документа потпуно у складу са међународним правом и поретком што сигурно представља тапију која ће у будућности обезбедити враћање пуног суверенитета.

Такође, Народни слободарски покрет предлаже и да посланици изгласају одлуку да се упути позив Русији а се ова држава у пуном дипломатском капацитету укључи у решавање питања Космета јер по мишљењу Слободара то гарантује поштовање интереса Србије и омогућава да се пропали бриселски преговори и све последице истих трајно анулирају.

„Народни слободарски покрет као политичка партија одговорних људи поздравља одржавање посебне седнице Народне скупштине посвећене Косову и Метохији. Сматрамо да овакве седнице у будућности морају постати правило чиме ће се заменити досадашња лоша пракса да се у Парламенту о овој егзистенцијално важној теми не разговара.

Имајући у виду важност теме сматрамо да је потребно да Народна скупштина покрене јавне разговоре о Косову и Метохији у оквиру којих би своје виђење могле да дају јавне личности, струковна и невладина удружења као и политичке организације које тренутно нису парламентарне. Парламент Србије макар по питању Косова и Метохије мора бити дом свих грађана и у потпуности отворена институција јер је стање крајње деликатно, а последице евентуалних лоших одлука могу бити далекосежне.“, рекао је Мирослав Паровић приликом предаје дописа.

Информативна служба Народног слободарског покрета

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!