Прочитај ми чланак

ПРЕМИЈЕР С. МАКЕДОНИЈЕ ПОСЕТИО ЦРНУ ГОРУ: Мило нам је пример…

0

На радној вечери са председником Ђукановићем и премијером Заевом били су и потпредседници две владе.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је вечерас на радној вечери са премијером Северне Македоније Зораном Заевом да узорни односи две државе, који нису имали застоја чак ни у времену распада бивше Југославије, представљају добар темељ за унапредјење сарадње и бројне могућности пре свега у области економије и туризма.“Наш циљ је да наше земље и регион вратимо европској кући и успоставимо европски систем вредности“, казао је Ђукановић.

Он је посебно похвалио опоравак македонске економије, што отвара простор за нове могућности сарадње.

Исказао је очекивање да ће ускоро успоставити сарадњу и, са новим колегом, председником Пендаровским, заједнички дати допринос међудржавној и регионалној сарадњи и даљој интеграцији.

Премијер Заев је нагласио да је политика коју води Ђукановић пример прогресивне политике ка НАТО и ЕУ.

„Црна Гора је одличан пример у ЕУ и НАТО интеграцијама, желимо да поделимо искуства са вама, казао је Заев.

Ђукановић и Заев разговарали су и о актуелним приликама у региону са заједничком оценом о потреби превазилажења отворених питања у правцу пуне интеграције у ЕУ.

На радној вечери са председником Ђукановићем и премијером Заевом били су и потпредседници две владе.

Како је најављено, сутра ће бити организована заједничка седница влада Црне Горе и Северне Македоније, након које ће бити потписано више билатералних докумената, као и Пословни форум Црна Гора – Северна Македонија на којем ће учествовати председници влада, министри и привредници две државе.

Заев је допутовао на позив председника Владе Душка Марковића.