Прочитај ми чланак

ПОТПИСНИЦИ „СПОРАЗУМА СА НАРОДОМ“: Седница о КиМ ново глуматање Вучића…

0

Политичке странке, покрети и савези који су потписали Споразум са народом најавили су да неће учестовати на седници Скупштине Србије посвећеној Косову и Метохији, заказаној за понедељак, 27. мај, наводећи да то заседање "није ништа друго до ријалити сеанса и ново глуматање председника Србије са лажном опозицијом".

Потписници Споразума са народом су навели данас у саопштењу да тиме „доследно поштују обавезу према градјанима да ће као опозиција напустити рад скупштина у којима је режим укинуо демократска начела и темеље парламентаризма и тиме одузети било какав легитимитет режиму“.

FOTO: Savez za Srbiju

„Евентуално учешће на заседању Скупштине Србије и прекид бојкота од стране неког од потписника Споразума, било би кршење потписане обавезе према градјанима и та организација или појединац престао би да буде део Споразума са народом“, стоји у саопштењу.

Потписници су најавили да ће наставити „борбу за слободне и поштене изборе и слободне медије, уз обавезу да све док се не испуне тражени услови да би изборни процес био слободан, на таквим изборима неће учестовати“.

„Док се одлучивање не врати у институције и док медији не буду слободни, свака одлука донета у оваквим условима, а која се тиче виталних националних и економских интереса земље, мора бити преиспитана након успостављања демократске власти“, додаје се у саопштењу.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић раније је заказала посебну седницу парламента за понедељак, 27. мај.

На тој седници ће о ситуацији на Косову говорити и председник Србије Александар Вучић.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!