Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Остајем у СзС, ако имају неке примедбе – могу да ме искључе

0

Здрава Србија (ЗС) за сада остаје члан Савеза за Србију, изјавио је председник ЗС Милан Стаматовић наводећи да уколико желе да се од њега и његове партије дистанцирају и сматрају да није подесан за ту коалицију и имају примедбу на његов рад - могу да га искључе.

Он је за Политику рекао да ће, уколико га искључе, онда бити могућа сарадња са Демократском странком Србије Милоша Јовановића и Српског патриотског савеза Александра Шапића, с обзиром на то да су програмски блиски.

О томе што није учествовао у митинзима и опозиционим дешавањима у последње време и наводима да је преговарао о сарадњи са Јовановићем и Шапићем, Стаматовић је казао да су то неозбиљне информације које се злонамерно објављују.

„Категорично тврдим да нисам разговарао са било којим лидером о могућој сарадњи за парламентарне изборе који нису ни расписани. Имао сам породичну трагедију, а уз то сам имао и обавезе у општини Чајетина па нисам укључен у последња политичка дешавања, нити знам шта се догађа“, рекао је Стаматовић.

Он је казао да му је сада главни задатак да јача локалне одборе странке у западној Србији како би што боље дочекали и локалне изборе.

Стаматовић је казао да је са Милошем Јовановићем сарађивао пре две године на председничким изборима и да са њим има добре односе.

Јовановић је за „Политику“ рекао да је још рано говорити о предизборним коалицијама, али напоменуо и да је Стаматовић његов лични и политички пријатељ. „Не видим зашто не бисмо разговарали када за то дође време, али само ако Стаматовић не буде део Савеза за Србију. Ми имамо иста политичка уверења, јер смо неколико година били у истој Демократској странци Србије“, рекао је Јовановић.

Он је казао да цени шта Стаматовић ради у општини Чајетина где „беспрекорно функционише“ коалиција ЗС и ДСС.

О томе да је рано говорити о предизборним колицијама слаже се и Александар Шапић, који је навео да је отворен за договор уколико се партије слажу у најзначајнијим програмским деловима.