Прочитај ми чланак

ШОК У ВРАЊУ Руска фирма побегла преко ноћи, однела машине и на цедилу оставила …

0

Руководство Врања изненађено је одлуком компаније "Спилит" да такорећи преко ноћи изнесе машине из производних хала и нестане из овог града, изјавио је за Тањуг помоћник градоначелника Врања за привреду Ненад Величковић.

„Спилит“ је руска фирма која је у Врање стигла 2017. године и почела производњу намештаја закупљених у погонима Јумка.

vranje - wikipedija

Фото: Врање / Wikipedija

„Руководство града је изненађено одлуком да је ова руска компанија такорећи преко ноћи изнела машине из својих производних хала и нестала“, каже Величковић.

Величковић каже да градска власт на сваки начин покушава да ступимо у контакт са руководством Спилита али да на њихове позиве нико не одговара.

Према његовим речима, градска власт је раније имала одличну сарадњу и добре контакте са људима из „Спилита“.

„Чак су били заинтересовани и у разговору изразили жељу да у слободној зони прошире производњу и да купе земљиште како би направили своје производне погоне“, каже он и понавља да су изненађени и затечени оваквом одлуком.

„Спилит“ је у Врању производњу почео са 130 радника а сада их је било и дупло више, процењује Величковић, додајући да градска власт не располаже релевантним подацима о неисплаћеним зарадама.

„Надлежност града не постоји, они су привредно друштво и нисмо имали никакве пословне односе са њима“, рекао је он и додао да Спилит није ништа добио од града Врања већ је халу и земљиште закупљивао од Јумка.

Према последњој објави у регистру привредних друштава код Агенције за привредне регистре 20. маја оставку на место директора „Спилита“ поднео је Иван Трипковић.

У том регистру наведено је да је 49 одсто „Спилита“ у власништву београдског „Холлодеxа“ док је 51 одсто у власништву руског партнера ООО Корољ Диванов.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!