Прочитај ми чланак

МАРТИНОВИЋ: СНС ће тражити да се удвостручи време за расправу о Косову

0

Посланичка група СНС тражиће да се удвостручи време за расправу како би сви посланици и власти и опозиције имали довољно времена да на седници о Косову 27. маја изнесу своје мишљење о извештају о преговорима Београда и Приштине од 2013. и ставове како решити питање Косова, изјавио је шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић.

„Ова седница се дуго очекивала, поједини лидери опозиције нас оптуживали да бежимо од парламента да немамо храбрости да расправљамо. По ко зна који пут се показало да водимо отворену дебату о Косову и Метохији и како може да се реши тај проблем и свако ко жели да учествује“, рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да очекује да дебата траје два дана.

Мартиновић је казао и да председник државе води искрену и реалну политику као и Канцеларија за Косово и Метохију тако да ће та група гласати сигурно за усвајање извештаја, који ће поднети Канцеларија за Косово и Метохију.

Он је навео и да је Александар Вучић ових дана био изложен безобризним нападима.

„Савезу за Србију не одговара када председник иде да се сретне са врхом Српске праволсавне цркве (СПЦ), а ни када долази у парламент“, рекао је Мартиновић

Они тиме покушавају да оправдају свој нерад и то што немају никакву политичку идеју о Косову, оценио је он.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!