Прочитај ми чланак

КарГо: Спречено одузимање возила члана удружења у Крњачи

0

Удружење грађана "KарГо" саопштило је да је, "уз подршку грађана спречен још један покушај нелегалног одузимања приватне својине члану Удружења ЦарГо" у Крњачи. Председник тог удружења Александар Вучић казао је да је полиција вратила документа члану KарГо-а.

Како је саопштено из тог удружења, „нелегална акција одузимања возила трајала је око два сата, тако што је прикривени иследник наручио КарГо услугу и навео члана КарГо на Паук службу која га је чекала у том београдском предграђу да нелегално одузме возило“.

У првобитном саопштењу, речено је да је комунална и интервентна полиција одузела возило у Крњачи.

КарГо је касније саопштио да је акцијом руководио исти инспектор који се у првој акцији одузимања возила члану КарГо-а Јовану Шаровићу, представио као лице са инвалидитетом. Против тог инспектора, додаје се, КарГо је већ поднео кривичну пријаву.

Председник удружења Александар Вучић казао је да је ово само „још један вид притиска на КарГо и институције након јучерашњег протеста таксиста и њихових захтева да се „КарГо“ угаси.

„Ово је заиста нечувено. Насиље није решење. Београд треба да буде град мира и дијалога, а не нелегалног одузимања возила на улицама. Каква се порука шаље грађанима који само поштено желе да раде свој посао, људима који желе да добију помоћ на путу, свима нама који желимо да живимо у нормалној атмосфери”, упитао је Вучић.

Из КарГо истичу да је ово шести покушај одузимања возила, а да је до сада полиција одузела четири возила члана Удружења, а да их још увек није вратила иако, како кажу, нема законско право да их држи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!