Прочитај ми чланак

ЈОКИЋ у најбољој петорци НБА лиге!

0

Потенцијални репрезентативац Србије Никола Јокић је изабран у најбољу петорку НБА лиге за сезону 2018/19.

Поред њега у петорци сезоне се налазе Стеф Кари (Голден Стејт), Џејмс Харден (Хјустон), Јанис Адетокумбо (Милвоки) и Пол Џорџ (Оклахома).

Други најбољи тим ове сезоне чине:

Демијан Лилард (Портланд), Кевин Дурент (Голден Стејт), Џоел Ембид (Филаделфија), Квај Ленард (Сан Антонио) и Кајри Ирвинг (Бостон).

Трећи најбољи тим ове сезоне чине:

Расел Вестбрук (Оклахома), Блејк Грифин (Детроит), Леброн Џејмс (Лејкерс), Руди Гобер (Јута) и Кемба Вокер (Шарлот).

Пре објављивања прве петорке очекивало се да на позицији центра буду или Јокић или Ембид, а на крају је ипак победио момак из Сомбора, који је током регуларног дела сезоне бележио 20,1 поен, 10,8 скокова и 7,3 асистенције по мечу (У плеј-офу бројке „појачао“ са 25,1 поеном, 13 скокова и 8,4 асистенције).

Поређења ради, Ембид је имао просек од 27,5 поена, 13,6 скокова и 3,7 асистенција по мечу. Подсетимо, 76ерси су били трећи на Истоку, а Нагетси други на Западу.

Никола је постао тек други играч Денвера у историји те франшизе који је успео да се нађе у најбољем тиму сезоне, после Дејвида Томпсона, који је то урадио двапут, 1977. и 1978. године.

Уједно је и тек седми играч у историји Нагетса који се нашао у било ком најбољем тиму сезоне, после поменутог Томпсона, Алекса Инглиша, Фета Лејвера, Антонија Мекдајса, Чонсија Билапса и Кармела Ентонија.

Он је, такође, први Србин којем је овакав успех пошао од руке,

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!