Прочитај ми чланак

ЈЕЛЕНА ЋУРУВИЈА: Како неко осуђен за убиство може да седи код куће

0

Јелена Ћурувија, ћерка убијеног новинара Славка Ћурувије, рекла је да нема разумевања за одлуку Апелационог суда да Ратко Ромић и Милан Радоњић, бивши припадници Државне безбедности, првостепено осуђени за организацију убиства њеног оца, коначну одлуку суда дочекају у кућном притвору.

Ћурувија је за лист „Данас“ рекла да јој је чудна одлука Апелационог суда у Београду да одбаци жалбу Тужилаштва за организовани криминал које је захтевало да Радоњић и Ромић из кућног, буду пребачени у класични притвор.

Izvor: N1

„Тешко ми је да разумем како неко ко је осуђен за тешко убиство може да седи код куће. Мислим да Апелациони суд овом одлуком шаље погрешну поруку јавности и свима који се боре за правду у Србији“, казала је Јелена Ћурувија.

Одлуком Апелационог суда, решење о кућном притвору за Ромића и Радоњића које је донело веће Специјалног суда постало је правоснажно. Њих двојица су од јула 2017. године били у кућном притвору, а суд није нашао да постоји потреба да се та казна мења после објављивања првостепене пресуде.

Радоњић и Ромић су првостепено осуђени на 30, односно 20 година затвора за убиство Ћурувије. Заједно са њима, осуђен је и бивши начелник ДБ Радомир Марковић и Мирослав Курак, некадашњи резервиста ДБ који се налази у бекству.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!