Прочитај ми чланак

ХАОС НА ШАЛТЕРИМА ЗА ПАСОШЕ: Слободни термини и за преко месец дана

0

Београд -- У свим београдским општинама на шалтерима за издавање пасоша огромне су гужве, пише Блиц и наводи да салободних термина за заказивање скоро да и нема.

Разлог за огромне гужве лежи и у чињеници да, поред уобичајених припрема за летовање, да су нови биометријски пасоши уведени пре десет година па сада један по један почињу да истичу.

 

Блиц истиће да су полицијске управе града Београда опседнуте последњих недеља, као и сајт “еУправе” који свакодневно прима велики број захтева за заказивањем термина за вађење нових пасоша.

Новинари београдског листа су и сами покушали да закажу термин за издавање пасоша, електронским путем, и како пишу, резултати нису били охрабрујући, бар за оне који имају намери да на лето крену почетком сезоне.

Њихово истраживање је показало да је први слободан термин за заказивање вађења личне карте и пасоша, од десет централних градских општина на којима је могућа ова услуга, је у општини Чукарица. У питању је 20. јун, с тим да тог дана постоји само један пентаестоминутни термин за који може да се закаже вађење докумената, док је први следећи у тој општини тек 27. јула.

У општинама у којима шалтери раде од 12.00 до 15.30, први слободни термини су већински у јулу, док у појединим чији шалтери раде цео дан, вађење личне карте и пасоша може да се закаже и за крај јуна.

На Звездари је први слободан термин заказан преко е- управе био 26. јун, као и на Палилули, док је за Вождовац места било 27. јуна. За општину Стари град то је 1. јул, за Раковицу 2. јул, као и за Савски венац. За Земун је 3. јул.

Блиц наводи и да преко порала “еУправа” није могуће заказати термине за вађење личне карте и пасоша у тзв. приградским општинама – Обреновцу, Младеновцу, Лазаревцу, Сопоту, Барајеву, Сурчину и Гроцкој. Ипак, није тајна да су неке мале испоставе у овим општинама потенцијални спас јер је у њима најмања гужва и најкраће чекање.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!