Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ О САОПШТЕЊУ КВИНТЕ: Ништа глупље у свом животу нисам прочитао

0

Председник Србије Александар Вучић поручио је да је изненађен саопштењем Квинте после избора за градоначелнике општина на северу КиМ.

Он је додао да се из тог саопштења једино може да се закључи да су неки незадовољни што су избори протекли у миру и реду.

„Желим да им честитам на њиховој инвентивности. Ја ништа глупље у свом животу нисам прочитао“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Новом Саду.

Он је тако прокоментарисао заједничко саопштење земаља Квинте – амбасада Француске, Немацке, Италије, Велике Британије и САД, које су оцениле да је изборни процес у четири општине на северу КиМ протекао у мирној атмосфери, али и подсетиле да „још има нерешених питања, која су пратила изборни процес 2017.“

Вучић је рекао да су све земље Квинте послале своје посматраче не би ли пронашле некакву неправилност и грешку за које би оптужиле Србе, али да нису успели да нађу ништа, па су зато у саопштењу морали да кажу да је било притисака 2017. године.

„Каквог то смисла има“, упитао је Вучић и додао да и то показује колико је некима жао што су избори прошли у миру и у реду.

Он је честитао грађанима на северу КиМ који су на миран и достојанствен начин показали како се штите интереси свог рода и отаџбине и како се може понашати паметно, тако да никоме не забију прст у око, али да истовремено побеђују.

Коментаришући писања појединих медија да су на изборе на северу изашли само они који су имали некакав интерес, Вучић је рекао да је огроман број грађана изашао на изборе, много већи него 2017. године.

„Дакле, 25.000 људи је имало лични интерес“, упитао је Вучић и додао да Албанци говоре да на северу има 58.000 бирача, али да ту заправо нема толико становника.

Вучић је рекао да опозиција нема други начин да објасни свој неуспех и то што је Српска листа добила 22 одсто више у односу на прошле изборе.

„Како да објасне да је бојкот пропао и како да објасне да сем одавде са Савског венца никога не могу да доведу у своје редове? Али нису они важни, не одлучују они ни о чему и мало коме су битни“, навео је Вучић.

„У петак отворено са представницима Срба са КиМ“

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, уочи састанка са представницима Срба са КиМ, у петак, да по питању КиМ не би желео да било ко има велика очекивања, већ да будемо „чврсто на земљи“ и да се на сваки начин боримо за интересе нашег народа и земље и опстанемо на вековним огњиштима.

Он је новинарима у Новом Саду рекао да ће најпре саслушати шта имају да му кажу представници Срба, а затим ће отворено разговарати са њима и рећи им шта мисли о свему.

„Никоме не бих позелео да има велика очекивања. Боље да будемо чврсто на земљи и добро утемељени на земљи где јесмо, да не гајимо велика очекивања, али да се боримо на сваки начин за интересе нашег народа и земље“, рекао је Вуцић на питање новинара шта ће рећи Србима са КиМ на том састанку.

Истакао је да морамо да покажемо одлучност и жељу да опстанемо на вековним огњиштима, али и уздржаност, смиреност, трпељивост и довољно памети коју нисмо увек у сваком историјском тренутку имали кроз историју, нагласио је председник Вучић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!