Прочитај ми чланак

СРБИ НА КОСОВУ УЗНЕМИРАВАЈУ АЛБАНЦЕ! Скандалозан амерички филм о КиМ

0

Амери су били згрожени кад су видели колико у овом делу српске покрајине има трговине људима

Једна америчка телевизија снимила је кратки документарац о америчким војницима у оквиру Кфора у Косовској Митровици, а разговор с официрима и понеким војником углавном је показао њихово чуђење што Срби из Северног дела Митровице не признају државу Косово.

foto: Printscreen

Џејмс Сендомирски, официр за везу, испричао је како су он и његове колеге имале доста проблема приликом интервенција на Северу Косова, настањеном претежно Србима, објашњавајући и да је био згрожен кад је видео колико у овом делу српске покрајине има трговине људима.

– Срби на Северу Косова често узнемиравају Албанце. Они једноставно не желе да Влада Косова има контролу над тим делом земље. Својевремено смо уклонили нешто што су они називали стратешком блокадом пута. Након тога смо приметили да су Срби веома узнемирени. Три недеље нисмо могли да будемо спокојни јер смо добијали диретне претње са српске стране. Такође, изненађен сам колико у овом делу земље има криминала, шверца и трговине људима, што је баш велики проблем – казао је Сендомирски.

Foto: Printscreen

Пхил Котх, такође из америчке војске, каже да је највец́и проблем с којим се Косовари суочавају у томе што Срби не признају Косово као државу и као резултат тога, они имају потешкоц́е у циркулацији.

– Невоља је што Срби не признају власти у Приштини и то ствара проблеме у кретању. Албанци нису у могућности да се слободно крећу целом територијом своје земље – објаснио је капетан Филип Кот.

Овај видео можете погледати ОВДЕ

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!