Прочитај ми чланак

СЛОБОДАРИ: Захтевамо смену Јеленe Триван са места директора „Службеног гласника”

0

„Недавно гостовање Светислава Басаре на Хрватској радио телевизији у емисији „Недељом у 2“ је кап која је прелила ионако дубоку чашу незадовољства радом Јелене Триван коју је Влада Србије именовала за директора једне од најзначајнијих институција у земљи „Службеног гласника“”, стоји у саопштењу Народног слободарског покрета.

У овом саопштењу се даље наводи:

„У поменутој емисији Светислав Басара је износио најцрње и најгнусније констатације на рачун српског народа и државе Србије, а све цитирајући своју најновију књигу „Атлас псеудомитологије“. Тако да смо уживо на ХРТ могли да слушамо о томе да је нулта тачка у опису нашег народа: „Срби су агресивна, безоблична, самосажаљевајућа маса са снажном вољом за живот, али и израженом одбојношћу па и мржњи према свету и свему што „није српско“ и што се српскоме „противи.“

Такође, на опште задовољство домаћина могли смо да слушамо поређења косовског завета са страхом од промаје, као и то да светосавље није православље те да је у ствари светосавље између два рата послужило као основа за нешто што Басара зове „српски фашизам“ и о чему у књизи детаљно пише.

Све ове гнусне ствари које већ сада служе нашим непријатељима да сеире, али и да оправдавају своју антисрпску политику написане су у књизи коју је финансирало Јавно предузеће „Службени гласник“, што ће рећи да су паре свих нас искоришћене за финансирање најпримитивније агитације против нашег народа и државе.

Због свега тога ми Слободари захтевамо хитну смену Јелене Триван са места директора „Службеног гласника“ као и преиспитивање свих пројеката које ово јавно предузеће има са Институтом за јавну политику, Владимира Бебе Поповића. У том правцу већ смо покренули законске мере и убрзо ћемо јавност обавестити о томе”.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!