Прочитај ми чланак

СЕЋАЊЕ НА ХЕРОЈА СА КОШАРА: Одата почаст Горану Остојићу

0

У Јагодини је у уторак одржана комеморативна свечаност поводом погибије комаданта 63. падобранске бригаде Горана Остојића на Кошарама у борби са албанским терористима

Јагодина – У Јагодини је у уторак одржана комеморативна свечаност поводом погибије комаданта 63. падобранске бригаде Горана Остојића на Кошарама у борби са албанским терористима.

Свечаност је одржана на теренима основне школе, која носи име Остојица, а учестовали су падобранци 63. падобранске бригаде Војске Србије, припадници специјалне војне јединице, каратисти Јагодине и Горњег Милановца, извиђачи…

Њих је поздравио мајор 63. падобранске брогаде Милован Илић, а свечаност је почела полагањем венаца на спомен бисту Остојићу у холу школе и падобранским скоковима.

Падобранци су носили заставу Србије и заставу 63. падобранске бригаде, а специјална јединица Војске је пред бројном публиком извела вежбу.

Потпуковник Горан Остојић, најбољи официр младе генерације ВС, погинуо је 28. јула 1998. недалеко од карауле „Кошаре“. Рођен је 1962. године у Бачком Добром Пољу код Врбаса. У Јагодини, где му и сада живе отац и брат, завршио је основну школу и Гимназију. После завршене Војне академије распоређен је у 63. падобранску бригаду Ниш. Одликован је орденом за храброст. Прошле суботе пошту су Остојићу одали мотористи Србије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!