Прочитај ми чланак

ПРИШТИНСКА ОПОЗИЦИЈА руши Харадинаја?

0

Изгласање неповерења Влади Расмуша Хараднија нови је циљ косовских опозиционих снага, а како би своју замисао спровели у дело, опозиционари ће се, како преносе приштински медији састати током ове недеље не би ли се догворили о предлогу за изгласање неповерења Влади.

Како пишу поједини косовски медији, лидери три опозционе партије – ЛДК, ПСД и Самоуверење састаће се у току недеље не би ли интезивирали сарадњу и договорили наредне кораке по питању садржаја предлога за изгласавање неповерења Влади ПАН коалиције.

– За сада можемо да потврдимо да су опозиционе партије посвећене обарању владе, али не и посланици већине. То не значи да нећемо покушати да у наредним данима прикупимо и потписе посланика који су били критични према овој Влади -рекао је за „Коху“ Глаук Коњуфца, представник друге највеће опозиционе партије на Косову, Самоопредељења.

Будући да опозиционари недостаје подршка неколико гласова посланика који су у тренутној позицији поставља се питање да ли ће Српска листа бити језичак на ваги, будући да је ова политичка опција била у део власи, али је након увођења драконских такси одлучила да пређе у опозицију.

Занимљива је чињеница да је Српска листа својевремено опозцији понудила могућност подршке за обарање Владе, међутим, тада се опозицији није допала сарадња са српском опцијом.

Подсећања ради, у недељу су одржани локални избори у четири општине на сверу Косова и Метохије, а победу су однели српски представници. Иначе, Социјалдемократска партија Косова формирана је у мају прошле године. Ова партија левог центра, настала је након што је 12 независних посланика у косовској Скупштини, раније напустило покрет Самоопредељење Аљбина Куртија.

ЛДК, ПСД и Самоопредељење су више пута од јесени прошле године предлагали резолуције о распуштању владе, али ни ови необавезујући акти тада нису усвајани због недостатка гласова.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!