Прочитај ми чланак

ПАРЛАМЕНТ О СРАМНОМ ДОКУМЕНТУ ПРИШТИНЕ: Скупштина Србије одбацује „геноцид“?

0

Скупштина Србије могла би на седници о Косову и Метохији 27. маја да одбаци односно поништи све акте које је у последње време доносио косовски парламент

СКУПШТИНА Србије могла би на седници о Косову и Метохији 27. маја да одбаци односно поништи све акте које је у последње време доносио косовски парламент, попут резолуције о наводном геноциду наше војске над Албанцима. Овај документ могао би да прати извештај председника Александра Вучића о преговорима Београда и Приштине, као о и стању на КиМ.

Фото: Србин.инфо

То је једна од опција која се разматра уочи најављене полемике на коју су осим Вучића позвани премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун у уторак је поменуо могућност да се одржи и посебна седница на којој би била одбачена приштинска резолуција и да ће о томе разговарати са председницом парламента Мајом Гојковић.

– Ако постоји могућност за заказивање, разговарали бисмо о етничком чишћењу које је спроводила и спроводи терористичка ОВК. Осудом тог бруталног етничког чишћења и злочина би се амортизовала кампања заснована на бруталним лажима коју води Приштина – рекао је Дрецун за ТВ Прва.

Он је навео и да је поводом приштинске резолуције написао писмо које ће потпредседник парламента Владимир Маринковић почетком јуна у САД предати представницима Српског кокуса. Документ ће послати на више адреса – УН, Савету Европе, Европском парламенту…

Скупштина је и раније имала праксу да одбаци одлуке Приштине, па је тако поништено „противправно једнострано проглашење независности Косова“ 2008.

Иначе, већина опозиционара који бојкотују парламент неће се вратити у клупе ни због седнице о КиМ. Председник Двери Бошко Обрадовић рекао је да „неће да учествује у ријалитију и пропаганди председника“, док је први човек СзС Драган Ђилас поручио да „ниједан опозициони посланик који се бори против режима неће присуствовати“. Народна странка још размишља, а одлуку није донео ни ДС. Странка модерне Србије прекинула је бојкот.

КЕНА СЕ ПРЕДОМИСЛИО

ДЕМОКРАТА Радослав Милојичић Кена најавио је да ће гласати за такозвани Тијанин закон, односно измене Кривичног законика које предвиђају доживотну казну затвора за најтежа кривична дела почињена над децом, без условног отпуста, али је у понедељак одлуку променио.

                         ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!