Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Не идемо на седницу о КиМ и тражимо дијалог о захтевима протеста

0

Лидер Двери је на данашњој КЗН у Чачку истакао да је му је у координацији власти из Београда и Приштине забрањен улазак на КиМ и да је седница Скупштине на тему КиМ још један ријалити шоу и фарса којом се понижава Народна скупштина.

„У образложењу забране стоји да сам сметња за унутрашњу безбедност, јавно здравље и међународне односе. До овога не би дошло без координације власти у Београду и Приштини.


Он је објаснио да је у Грачаници испред Дома културе где је требало да буде одржана седница Председништва СЗС и формирање огранка за КиМ, организована група грађана запослених у јавном сектору у Грачаници да дођу и протестују.

„Зашто је толико непријатељски дочекано формирање Савеза за Србију? Зато што се тиме рађа једна другачија, алтернативна политика према КиМ у односу на садашњу политику актуелне власти власти у Београду. То вам је слика како актуелна власт замишља опозицију, како замишља другачије мишљење – забрана уласка, забрана трибина, забрана да се чује другачија политика о КиМ“ – рекао је Обрадовић.

Он је истакао да је заказана седница Народне скупштине на тему КиМ скандал сам по себи.

„Посебне седнице се заказују на овај  начин када гостују страни државници. Нисмо добили никакав писани материјал, никакав извештај, и никакав план даљих преговора или неку преговарачку платформу што говори о односу Вучића према Косову и Метохији. То је за њега још један ријалити шоу и фарса којом се понижава Скупштина“ – сматра лидер Двери.

Он истиче да у познатој кукавичкој традицији, сада када је опозиција ван парламента, власт ставља битне теме на дневни ред, а до сада то нису радили. „Сада се сетио да бројни важни закони дођу на дневни ред и сада је ту и тема КиМ. Подсетићу да је годину дана Тијанин закон, који смо и ми подржали, био у фиоци а сада су га предложили потпуно измењеног.“ – каже он.

По његовим речима на мала врата се под формом доживотног затвора, који је оправдан за силоватеље и монструозне злочине над децом, трудницама, сада уводе и доживотни затвор за политичко дело против власти односно против државе.

„Тамо стоји и нарушавање уставног уређења и ја сам само тај део подржао и рекао да треба донети такву меру против оног ко нарушава Устав и зато сам донео и ову лутку Александра Вучића у робијашком оделу јер први који треба да буде процесуиран по овом закону, треба да буде управо он због кршења устава. Од доласка Вучића на власт држава се повукла са КиМ и пребацила ингеренције органима у Приштини.“ – рекао је Обрадовић.

Он је подсетио да се сада и локални избори на северу КиМ одржавају по законима и Уставу лажне државе Косово, али да су Срби бојкотовали те изборе.

„Проценат изашлих у Косовској Митровици је испод 40% што значи да су Срби бојкотовали ове лажне изборе. Изражавам дубоко поштовање овим храбрим људима који су упркос уценама и претњама одбили да на њих изађу“ – истакао је лидер Двери.

Он је још једном рекао да посланицима Двери не пада на памет да крше Споразум са народом и да се врате на заседања Народне скупштине. „Нико ко себе сматра опозицијом неће доћи на заказану седницу 27. маја. Остајемо при заједничким захтевима са протеста 13. априла: ослобођење медија, пре свега РТС, промене у РЕМу и фер и поштени избори. То су теме око којих желимо дијалог са влашћу. Није спорно да он буде у Народној скупштини. Али ми се на текуће теме не враћамо у Народну скупштину док се реше ова круцијална питања“ – закључио је он и позвао грађане да данас посете слободну зону која ће се одржати у Књажевцу и најавио да се протести суботом у Београду настављају.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!