Прочитај ми чланак

ЗАШТО Вучић и Селаковић не „објасне“ Владимиру Путину да не разуме Резолуцију 1244

0

После сусрета Александра Вучића и Синода СПЦ, председник државе и његов генерални секретар Никола Селаковић, "поломише се" да у режимским медијима поруче како су морали владикама да објашњавају да Резолуција 1244 УН заправо Србији не гарантује никакав суверенитет над Косовом и да, ето, они то чак нису ни знали.

© Sputnik/ Алексей Дружинин

Селаковић је рекао да је на састанку изнето „много непознавања“ Резолуције 1244 Савета безбедности УН „од стране појединих владика“ и додао да је помињана и идеја о разграничењу за коју је навео да је раније била одбачена. Он је нагласио да је на Сабору „наступила организована једна група – четири до пет владика, који су имали другачије ставове“, и додао да им је „онда председник Србије одговарао аргументима“.

– У Резолуцији 1244 се нигде не помиње Србија, већ СР Југославија – генијално је „образложио“ Селаковић.

Наравно да, правно гледано, ништа не мења стање то што се наша земља у време потписивања Резолуције 1244 звала СР Југославија јер је држава Србија њен правни наследник, али о томе „најбољи студенти правног факултета у новијој историји“, Вучић и Селаковић не желе да говоре.

Замислите када би сви акти које је потписала држава Македонија престали да важе јер је промањен назив у Северна Македонија?

Поставља се питање због чега Вучић није реаговао када му је Путин споменуо Резолуцију 1244 у Београду током своје посете? Зашто њему током претходних сусрета није покушао да каже исто што и Синоду СПЦ? Или се тек спрема, заједно са Селаковићем, да „објасни“ Владимиру Путину да не разуме Резолуцију 1244, на којој председник Русије упорно инсистира, као и на суверенитету и територијалном интегритету Србије а Резолуцију 1244 напомиње као једини оквир под којим је могуће косовско решење.

Можда и Путин, баш као и владике СПЦ нису толико паметни и упућени, па ће их просветлити Вучић и Селаковић…