Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВ ЧЕДА: Косово је неповратно изгубљено, треба рећи истину

0

- Једини план који ова власт треба да направи јесте да грађанима Србије и овом друштву призна оно што ти исти грађани врло добро знају, а то је да је Косово неповратно изгубљено

Чедомир Јовановић лидер Либерално-демократске партије сматра да је овом друштву потребна истина у Косову, по сваку цену и без обзира на поднете жртве и поручује да прошло време бесмислених скупштинских резолуција и решења која немају упоришта у реалности.

screenshot

Јовановић реагује, у саопштењу које је упућено јавности, на то што се, како каже, после заказивања посебне седнице скупштине о КиМ у јавности говори о некаквом плану који треба да буде представљен, а који садржи наредне кораке у преговорима о том питању.

– Нажалост, сви планови које је Србија могла да направи више нису актуелни, нити су било коме потребни. Једини план који ова власт треба да направи јесте да грађанима Србије и овом друштву призна оно што ти исти грађани врло добро знају, а то је да је Косово неповратно изгубљено катастрофалном политиком последњих деценија – сматра лидер ЛДП-а.

У том признању, додаје Јовановић, актуелној власти могу да помогну они из опозиције који су им увек били партнери када је било потребно да доносе бесмислене резолуције о Косову које никога нису обавезивале, а европска перспектива се гурала у други план, само да би, како каже, пропала политика српског национализма преживљавала у неким новим облицима.

Из ЛДП наводе да су супротстављени и „једнима и другима“, јер како кажу не могу лагати сопствено друштво, обмањујући га да нам тек предстоји некаква борба за Косово у којој ћемо нешто добити и поручују да се Срби и косовски Албанци морају пронаћи компромис који ће целом региону гарантовати мир.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!