Прочитај ми чланак

ТЕК РОЂЕНО ДЕТЕ ПРОГЛАСИЛИ МРТВИМ! Ово супрви докази о крађи беба из породилишта

0

Две матичне службе потврдиле су нам да жене са тим генералијама, ни под девојачким, ни под удатим презименом, нема и није је никад ни било

Владина Комисија за истраживање случајева несталих беба и Удружење „За истину и правду о бебама“ дошли су до првог детета за које, како открива Радиша Павловић, члан Комисије и председник Удружења, постоје конкретни докази да је као беба украдено. Реч је о мушкарцу који је својевремено усвојен.


– Усвојеник се обратио за помоћ мени и заменици Удружења Миланки Момчиловић да му помогнемо да сазна ко су му родитељи. Када смо почели да истражујемо, схватили смо да жена која се води као његова мајка кроз комплетну документацију, од порођајног протокола, преко првог уписа матичне службе до усвојења – не постоји! Две матичне службе потврдиле су нам да жене са тим генералијама, ни под девојачким, ни под удатим презименом, нема и није је никад ни било – каже Павловић.

Да је и отац непостојећи јасно је јер постоје две пријаве рођења. У првој се наводи и име оца, у другој га, међутим, нема. Нема ни удатог брачног стања жене која је наводна мајка, а непостојећа мати у посебном документу одриче се детета и даје га на усвајање.

Порођај се десио 3. марта 1981. године у Општој болници у Крушевцу. Павловић каже да је јасно да је неко дете морало бити проглашено мртвим, да би се дошло до бебе за усвајање, а онда је измишљена мајка и сви њени подаци, и формално је „одрађено“ усвојење.

Наш саговорник зато позива све жене које су се тог датума породиле у крушевачкој болници, а речено им је да им је дете преминуло, да се јаве Удружењу и Владиној комисији. То ће надлежним органима умногоме олакшати потрагу.

Пошто у подацима стоји да је непостојећа мајка из једног села у близини Алексинца, Радиша Павловић и Миланка Момчиловић обавили су разговоре и у алексиначком центру за социјални рад. Тамо су покушали да сазнају са ким су радници центра, пре него што је тадашњи директор потписао решење о усвајању, разговарали ако мајка не постоји. Одговора није било.

– Поднећемо данас кривичне пријаве против одговорних у болници у то време, да бисмо сазнали који лекар је радио, која бабица, које особље је било у тој смени. За сада нам није циљ да јуримо кривце, а јасно је да је више особа у овом случају било у спрези, већ да сазнамо ко су биолошки родитељи овог момка. О целом случају обавестили смо и полицију и тужилаштво – каже Радиша Павловић.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!