Прочитај ми чланак

СПС ПРСТ у НАПРЕДЊАЧКОМ ОКУ: Човек слободан – поседује своју личну империју

0

Одважни, смели и директни иступи лидера сурдуличких социјалиста и народног посланика Новице Тончева у Скупштини Србије, на рачун напредњачких кадрова, последица су аморфног стања у врху СПС, тврди у разговору за ИнфоВрањске познати врањски социјалиста.

– Све што износи у јавност Тончев на рачун Вишег јавног тужиоца у Врању Данијеле Трајковић, представља рефлекс стања у врху СПС, посебно након конгреса партије, када је «конституисан» само председник Ивица Дачић. Од тада социјалисти немају потпредседнике нити председник Извршног одбора, што умногоме блокира унутарпартијски рад – објашњава саговорник ИнфоВрањских.

Тончев и Поповић са амбасадорима Мађарске и Бугарске, Предејане, 18. маја 2019. године (ФОТО: Инфо Врањске)

Извор ИнфоВрањских не улази у истинитост навода Тончева о тужитељки Трајковић.

– Дивим се с једне стране храбрости и смелости Тончева да напредњацима забије прст у око, али да је у СПС-у стање «редовно», а није, ни он не би могао без одређених консултација да иступа са оптужбама на рачун напредњачких кадрова. Овако, врх партије је у самоблокади и то је отворило простор за наступе Тончева, нарочито, за могућност невиђене жестине и директности која није скоро забележена унутар странака владајуће коалиције – наглашава саговорник ИнфоВрањских.

Познати врањски социјалиста, ипак, не пропушта да примети да је «лако Тончеву, али већини СПС није дато да тако иступа као лидер сурдуличких социјалиста».

– Новица Тончев себи може да допусти да жестоко критикује актуелну власт, јер се зна да «ће човек бити слободан ако поседује личну империју», а Новица баш то поседује и он је слободан човек – закључује саговорник ИнфоВрањских.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!