Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА У КЊАЖЕВЦУ због напада на одборника захтева оставку Милана Ђокића

0

Због, како тврде у Демократској странци у Књажевцу, напада на њиховог одборника Далибора Станојевића на прослави Дана општине, траже да председник општине Милан Ђокић преузме одговорност и поднесе оставку.

Ко је кога напао поменуте ноћи и даље остаје непознаница, јер се тврдње владајуће коалиције и представника опозиције у Књажевцу и даље суштински разликују, преноси Зајечар онлине.

Foto: Zaječar online

Да за инцидент који се догодио пре два дана и у којем је повређен одборник ДС-а треба да на неки начин одгавара председник Општине Књажевац Милан Ђокић, сматрају представници опозиције. С друге стране, Ђокић каже да није учествовао у тучи, те да оставку ни не разматра.

Председник Српског покрета Двери у Књажевцу Саша Илијић истиче да је био очевидац догађаја и напада на Далибора Станојевића, међутим да поједини медији, али и сам председник Општине покушавају да ситуацију изокрену из контекста.

“ Поменуте вечери ја нисам видео сукоб између Далибора Станојевића и Мирољуба Божиновића, али сам видео нешто друго. Реч је практично о линчу на Далибора од стране председника општине Милана Ђокића и његових сарадника који су се попут стампеда сјурили на њега. Било је и људи који су спречавали председника општине Милана Ђокића да у тучи учествује.

Међутим, Зајечарац познатији као Бане Бицепс задао је више удараца Далибору, оборио га на под, а нико о томе не прича и не пише“, истакао је Илијић.

И док се опозиционари питају у ком својству је уопште, како га називају, Бане бицепс присуствовао прослави Дана општине и седео за, како су навели, почасним столом, председник општине Милан Ђокић тврди да је Бане на прославу дошао касније и да не зна ко га је позвао.

Председник општине Књажевац најавио тужбу против глумца Сергеја Трифуновића

“ Управо су представници опозиције седели за како кажу, почасним столом. Бане је дошао касније и седео је за суседним столом“, истакао је Ђокић.

С друге стране, поводом немилог догађаја Драган Манчић, председник Општинског одбора ДС-а у Књажевцу наводи да је у изјавама председника општине Милана Ђокића и градског већника Мирољуба Божиновића спорно пуно тога.

Драган Манчић, председник Општинског одбора Демократске странке у Књажевцу

“ Мирољуба Божиновића срео сам поменуте ноћи у хитној служби, коме ниједног тренутка нисам приметио да ништа фали и да има било какве повреде. Лаганим ходом отишао је ка граду рекавши ми: „Далибора су тукли други људи!“.

Међутим, 19. маја послеподне у медијима Божиновића видим умотаног од врата до појаса са како је председник Општине Милан Ђокић изјавио преломом кључне кости“, истиче Манчић.

Према Манчићевим речима у изјави за медије Ђокић је нагласио да су Божиновићу нанете тешке телесне повреде и поломљена једна од кости у раменом појасу.

Међутим, према извештају лекара, тврди Манчић јасно се види да није реч о прелому већ „вероватном отргнућу дела кључне кости“ и поставља питање зашто се, уколико је био озбиљније повређен Божиновића лекари нису збринули одмах, већ тек следећег дана поподне.

Далибор Станојевић тврди да ово што се дешава није напад на Српску напредну странку, већ физички и психички напад на њега и његову породицу од стране локалних моћника који се крију иза Српскре напредне странке.

“ Напад се десио јер сам дао себи за право да искажем своје мишљење и надам се да ће моја крв бити последња која ће у Србији бити проливена поводом оваквих догађаја.

Веру у истражне органе немама, јер сам видео шта се ради, али верујем у то да ће на крају права истина изаћи на видело“, нагласио је Станојевић.

Подршку Далибору Станојевићу, данас су пружили и чланови председништва Демократске странке и покрета Двери, Миодраг Станковић и Тамара Миленковић .

За уторак 21 мај најављен је долазак лидера Савеза за Србију и формирање слободне зоне у Књажевцу. Програм ће почети од 17 часова изложбом под називом „Напредњачки реализам“ док ће се у 18 часова обратити лидери Савеза за Србију.

Ђокић: Поменути инцидент није моја одговорност

Инцидент након прославе Дана Општине, за „Зајечар онлине“ прокоментарисао је и председник Милан Ђокић.

„Најоштрије осуђујемо свако насиље, нарочито оно због другачијег мишљења. Читав дан, читава академија, били су посвећени толераницији, љубави, напретку, а никако не сукобима који нас враћају у средњи век.

Тема овог исконструисаног сценарија, где џелат жели себе да прогласи жртвом, у ствари је напад на СНС“, казао је Ђокић.

Према његовим речима, уколико Тужилаштво буде утврдило да је одговорност и кривица на Мирољубу Божиновићу, да ће свакако бити санкционисан у складу са Законом.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!