Прочитај ми чланак

ДОШАО ЉУТ КОД ВУЧИЋА: Бринете о трави, а на зградама радиоактивни громобрани!

0

Потпредседник Странке слободе и правде Дејан Булатовић, испред Председништва Србије, дајући изјаву за Србин.инфо позвао је на одговорност министра за заштиту животне средине Горана Тривана због тога што још увек са 66 стамбених зграда нису уклоњени законом забрањени радиоактивни громобрани који су претња по здравље људи и животну средину, док се истовремено брине о томе да је заштичена од гажења трава испред Председништва Србије.

Подсетивши да су ови громобрани законом забрањени 2009. године, те да је рок за њихово уклањање истекао у мају 2014, Булатовић је упитао министра Тривана зашто се већ пет година грађани излажу опасности неуклањањем овог радиоактивног отпада.

„У паузама издавања дозвола за рад загађивачима, Министарство екологије жмури пред директном претњом по здравље људи, као што је радиоактивни отпад на домовима грађана. Странка слободе и правде захтева од министра да коначно почне да ради свој посао и одговори када ће се поступити по закону и уклонити овај опасан извор зрачења“, рекао је Булатовић и додао да радиоактивних громобрана највише има на стамбеним објектима у Младеновцу, потом Новом Пазару, Суботици и другим градовима широм Србије.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!