Прочитај ми чланак

АП: Шта грађани Ирана мисле о евентуалном рату са Америком

0

Због санкција које су САД увеле Ирану, око 80 милиона грађана те земље суочава се са несташицом хране, лекова и других производа, а сада и са опасношћу од могућег напада јер је у регион допловио амерички носач авиона, преноси АП.

Већина грађана верује да рат неће захватити регион, иако многи кажу да ће бранити земљу, наводи АП и додаје да грађани сматрају да би Иран требало да разговара са САД како би решили економске проблеме, иако председника САД Доналда Трампа оцењују „непристојним и непоузданим противником”.


Студенткиња Афра Хамедзадех (20) сматра да Трамп није предвидив и да нико не зна како да реагује на њега.

„Од како он контролише светску економију, некако нам је остало неколико опција”, рекла је она.

Са друге стране, домаћица Зоерх Садеђи (51), сматра да би САД урадиле пуно тога до сада да су могле и додаје да не може ништа да учини.

То мисли и службеник Масумех Изадпанах (35) који каже да када неко покушава да вас заплаши, то значи да још није спреман за рат.

„Када неко стварно жели рат то почиње моментално. Као када нас је Ирак напао, одједном су свуда падале бомбе. А сада САД само каже ‘долазимо’, како би нас уплашили”, рекао је он, преноси Танјуг.

Ветеран Мухамед Али Могадам (58) наводи да је спреман за рат.

„Охрабрио бих и моја три сина и унуке да иду да бране Иран”, рекао је Мухамед.

Пензионисани рачуновођа Сорес Малеки каже да би разговори са САД о укидању санкција помогли покретању иранске економије.

Незапосленост у Ирану је 12 одсто, а многи истичу да је ситуација много гора јер је четвртина младих незапослена.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!