Прочитај ми чланак

ТРИФУНОВИЋ: Проповедаћамо по трговима, прогоњени смо као ранохришћани

0

Председник Покрета слободних грађана(ПСГ) Сергеј Трифуновић позвао је данас грађане да се придруже тој политичкој организацији јер само „људи могу да спасу земљу од разуздане тираније“ власти.

„Здраво језгро друштва је у положају ранохришана пре две хиљде године, званична политика и званични медији прогоне све здраво, слободномислеће у друштву“, рекао је Трифуновић, на скупштини ПСГ.

Он је рекао да ће чланови ПСГ морати да раде као што је то говорио „Исус Христ, нек се згрозе атеисти сигурно их има у сали, проповедаћете по трговима, бунарима, катакомбама“.

„Тако је било и тако ће бити“, додао је Трифуновић, који је често прекидан аплаузима.

Он је рекао да ће ПСГ увек стати уз људи које власт „гази“, напомињући да је за ту организацију човек на првом месту.

Према његовим речима, узрок беде у којој се друштво налази је гажење људских права.

„Суочени смо са дубоком моралном бедом“, рекао је Трифуновић наводећи да се мора радити на промени стања ума у друштву.

„Знате шта би се десило за време Тита са Јутком – сељаци би га јурили вилама, е ту свест желим да вратимо“, рекао је Трифуновић.

Кад неко туче девојку у аутобусу, додао је, а „сви окрећу главу то значи да смо у великом проблему“.

Он је рекао да ПСГ не жели да буде партија као,“Боже ме опрости, Српска напредна странка која има 700 000 чланова“.

„Социјалсти су владали у Француској са малим бројем чланова, јер битни су квалитетни људи“, рекао је Трифуновић, наводећи да су ПСГ потребни људи који знају да раде свој посао.

Пре обраћања Трифуновића, прочитана је Декларација у којој ПСГ поручује да је циљ „држава која гради солидарност и родољубље насупрот предаторском индивидуализму и лажном патриотизму“.

„Ми хоћемо да успоставимо демократско друштво у пуном капацитету са недодирљивошћу поделе власти и поштовању Устава без преседана. Државу која баштини најбоље вредности Европе којој припада и гради вредности и институције које воде ка званичном прикључењу Европској унији“, наводи се, између осталог, у Декларацији ПСГ.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!