Прочитај ми чланак

СВЕСЛОВЕНСКО ЈЕДИНСТВО У СРБИЈИ – патриоте из словенских земаља против НАТО-а

0

Данас, у суботу 18. маја, од 13:00 часова у Београду, у Српском културном центру, окупљају се патриоте из разних словенских земаља (Србије, Русије, Словачке, Пољске, Македоније и Бугарске) са циљем да обједине свој рад ради стварања СВЕСЛАВЕНСКОГ САВЕЗА!

Том прилоком одржаће се и конфернција за новинаре и трибина са темом: „Руско-словенско јединство у борби против западнбог глобализма и НАТО агресије”.

Са српске стране словенску браћу у Београд су угостили српске патриоте окупљене око народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије” и Српски културни центар „Ћирилица”, а цео догађај ће медијски и да пропрати портал „Србин.инфо”.

Медијску подршку, са својим репортером Стефаном Пројновим у Београду пружа и бугарска информативна агенција „Булпресс”, која је већ известила бугарски народ о целом данашњем догађају.

У чланку „Сусрет Словена” бугарски портал „Bulgarian times” јавља да је синоћ, у петак увече, 17. маја, одржан припремни радни састанак представника патриотских локалних организација. На том састанку су били представници Русије, Македоније, Словачке, Пољске и Бугарске који су посетили своје домаћине у Србији.

Фото: bultimes.net

„Сусрет је био пријатељски – братски, све време се говорило о словенском уједињењу. „Ми смо европски словенски народи, а не нације“, рекао је један од српских домаћина, „европске нације су политички термин“,  навео је речи Дамњана Кнежевића бугарски портал Bulgarian times”.

Фото: bultimes.net

„Сви Словени су браћа, која требају да међусобно сарађују и живе у једном конфедералном савезу. Други европски народи могу бити наши драги пријатељи, са којима ћемо  сарађивати ради стварања света у коме ће владати мир и међусобно поштовање и уважавање, но Словени једино требају да живе са другим Словенима у неком савезу. Словену је Словен брат, чак и кад му је брат будала, то не смемо да заборавимо”, на састанку је испред руског покрета „Руско-словенско јединство”, подвукао Андреј Родионов, са чијом су се тврдњом сложили сви присутни делегати.

Трибина „Руско-словенско јединство у борби против западнбог глобализма и НАТО агресије”, отворена је за праћење за све српске и иностране медије, а на њој могу да присуствују и сви грађани Београда и Србије.

Трибина почиње од 13:00 часова.

Дођите у Скерлићевој 12, у Српски културни центар „Ћирилица” – улаз је слободан!  

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!