Прочитај ми чланак

ДР ДИМИТРИЈЕВИЋ: Вучић је наследник титоистичких битанги, хтео да заплаши СПЦ

0

Свако ко је сумњао да ће СПЦ прихватити Вучићеве компримисе, могао је да се увери у супротно после званичног саопштења наше цркве у којем се јасно поручује да нема признања, поделе и разграничења Косова и Метохије.

Ово у изјави за „Србин инфо“ поручује др Владимир Димитријевић и нада се да ће овај апел из врха Српске православне цркве доћи до свих у власти, па и до Александра Вучића.

– Надам се да ће схватити и да ће се покајати, ако још мало има свести и савести на ивици понора на којој је закорачио.

Што се тиче натписа у медијима да је Вучић претио владикама некаквим списима тајних служби, то не трбеба никога да чуди, јер је он наследник титоистичких битанги из доба Ранковића, Крцуна и чувене верске комисије која је непрестано притискала и нападала СПЦ.

Уопште не сумњам да је једна оваква власт, која се не боји ни Бога ни било чега, покушла да застрши епископе СПЦ.

Ипак, Лазарева клетва је јача од Вучићевих претњи. Александар Вучић је само патуљак који се маскирао у џина и који тако иде и плаши људе, а заправо је уплашени квази чаробњак из Оза. Шибицар са штајге, који је узалудно покушао да застраши косовски дух владика – категоричан је Димитријевић.

Шта је све наш саговорник изјавио о заседању Сабора СПЦ, медијским спиновима Вучићеве пропагандне машинерије и кога непријатељи Србије спремају за новог Вучића, погледајте и послушајте у видео прилогу.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!