Прочитај ми чланак

ПРОКЛЕТО „ПОРОДИЧНО БЛАГО“: Умрла 34 глумца ове култне серије

0

Зла срећа ове серије кренула је бомбардовањем, које је у једном тренутку прекинуло снимање. Отад је Србија остала без сијасет врсних уметника, међу којима је последњи Михајло Миша Јанкетић

Тужна судбина глумачких легенди, 34 глумаца култне серије више нису међу нама.

Одласком Михаила Јанкетића расуо се звездани глумачки тим, како српске сцене тако и једне од најпопуларнијих серија на овим просторима. Миша је у „Породичном благу“ играо иконичку улогу Гаврила Гавриловића, а 62 епизоде хит-серије емитоване су од 1998.године до 2002., с тим што је снимање и приказивање омело бомбардовање 1999.

Можда је ту и најављена тужна судбина њених главних актера, међу којима су били и бројни наши великани попут Бате, Гаге, Краља, Симића, Оливере… 34 глумца, од њих 145, који су имали улогу у овој серији, више нису са нама. Преминуо је и музичар Фејал Сејдић (1947-2017), који се појавио у причи.

Као да је ова прича из пера Синише Павића, која прецизно сецира наш менталитет, али и проклетство друштвених прилика, проклетсто донела и својим глумцима.

– Сви ти сјајни уметници који су отишли оставили су траг код мене. Ово је нешто као пошаст која носи моје глумце – каже писац и сценариста Синиша Павић.

„Породично благо“ је открило нова лица, а Павић се радо сећа те серије и те породице, која се развила на снимању.

– Ту смо имали најтежу ситуацију. Ухватило нас је бомбардовање, прекиди рада телевизије, али ми смо успели да је урадимо до краја. Са неким унутрашњим миром и задовољством сећам се тог рада – признаје Павић и додаје да су на кастингу за ову серију прве велике улоге добили и Ненад Јездић, Војин Ћетковић и Мина Лазаревић.

– Губитак глумаца велика је жалост – истиче Павић.

Један од редитеља серије Михаило Вукобратовић истиче да је дружење толико трајало да више и нема појединачна сећања.

– Све је то сада једна успомена и доживљај тих сјајних људи с којима смо радили. Да, много је покојних. Људи одлазе и то је увек болно – истиче Михаило Вукобратовић, један од редитеља серије

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!