НАКОН ПОДРШКЕ ПУПОВЦУ Ћиро Блажевић „добио“ умрлицу

0

Друштвеним мрежама шири се умрлица са ликом и именом бившег фудбалског тренера Мирослава Ћире Блажевића.

Блажевић је „добио“ умрлицу након што је објавио да је снимио предизборни спот у знак подршке Самосталној демократској странци Срба у Хрватској и Милораду Пуповцу.

„Свим пријатељима, рођацима и познаницима јављамо да нас је 15. свибња 2019. године када је заувијек напустио наш тренер свих тренера“.

Да је управо Ћирина подршка Пуповцу некога мотивисала да му изради лажну умрлицу сведочи и то што је као датум смрти стављен управо 15. мај, када је објављено да се Ћиро укључио у кампању СДС С, констатује портал.

У лажној умрлици најављена је чак и сахрана Ћири 18. маја у 16 сати на загребачком Мирогоју, а као ожалошћени су наведени“ „Милорад Пуповац с чланством СДСС-а, Андреј Пленковић (Анемични), Гордан Јандроковић (Њоњо) итд.“.

Упитан да ли зна ко је осмислио ову морбидну умрлицу, Блажевић је рекао:

„Захвалан сам му, ко год је то написао. Ја сам жив, а он направио умрлицу и ја је читам. Нема пуно људи ту привилегију. Напиши да сам му захвалан“, рекао је кроз смех Блажевић.

Потом је објаснио зашто се уопште одлучио на подршку СДСС.

„Само за добробит народа којем припадам и којег волим, знам да само толеранција, разумевање и дијалог може спречити оно најгоре кроз што смо прошли. Морамо имати толеранцију за оне друге вероисповијести. А и Пуповац се не треба превише бунити јер има прилику да каже у сабору све што мисли, за разлику од Хрвата у Србији који немају толку прилику“, рекао је Блажевић.

Поновио је да Срби, који живе у Хрватској нису другачији од Хрвата и да би однос двају народа требало да буде цивилизован.

„Они су исти као ми. Најважније је да обичан пук има један цивилизован однос. Не знам зашто то не би било тако, кад погледам историју Француза и Немаца, данас су у пријатељском односу, а имали су све разлоге да се мрзе“, навео је и истакао да Срби, како је казао, морају да виде пријатељство Хрвата и нашу добронамерност према њима.

Блажевић је указао да којим случаје није прави, доказани Хрват не би се, истиче, усудио тако да интервенише.

Хтео је, каже, да упозори све Хрвате да треба да имају толеранцију и разумевање за оне који су хендикепирани на неки начин у друштву.

„Они морају да виде наше пријатељство и нашу добронамјерност према њима. Тако се ствара наш кредибилитет као нације. Ми имамо своју домовину, успоставимо један однос суседски, добронамерни. И да живимо у миру“, навео је Блажевић у изјави за Индеx.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!