Прочитај ми чланак

ЕВО КОЈА ЗЕМЉА СТОЈИ ШИПТАРСКОГ НАСРТАЈА НА СРБИЈУ причом о геноциду

0

Албанци са Косова поново су покренули причу о наводном геноциду Срба над албанским становништвом, у периоду од 1998. до 1999. године, чиме се још једном отвара стара тема – Рачак!

Како се сазнаје из добро обавештених дипломатских извора покретање теме са „геноцидом“ над Албанцима, силовањем и таксама закувала је кухиња из Лондона.


– Циљ је оптужити Србе по свим пољима. Поново ће бити покренут случај Рачак, а Албанце незанима ни чињеница да је тај случај одавно раскринкан – каже извор за један београдски медиј и додаје:

– Албанци раде све по плану. Војска, Платформа о дијалогу, таксе, прича о силовању 20.000 Албанки, проширење овлашћења Специјалног суда у Приштини и на Србе, а ево сада и прича о геноциду. Крајњи циљ је наравно усвајање Резолуције у УН, а ако се то догоди онда ту етикету са Срба нико неће скинути. Знате када нешто прође кроз званичне документе УН, за 200. година људи који буду изучавали историју моћи ће само да виде да су овде живели звери и убице, јер неће бити никога да супротно каже. То није добро.

Подсетимо случај Рачак се односи на оружани сукоб између српске полиције и побуњених Албанаца током полицијске акције 15. јануара 1999. у косовско-метохијском селу Рачак, као и за истражна и политичка догађања које је изазвао.

О акцији српске полиције постоје ставови, с једне стране превасходно засновани на изјавама Вилијама Вокера, у то време шефа Косовске верификационе мисије (КВМ) ОЕБС, да је српска полиција, уз подршку Војске Југославије (ВЈ), извршила масакр над недужним цивилима албанске националности.

Другу групу чине ставови о томе да је то била легитимна антитерористичка акција полиције против наоружаних припадника тзв. Ослободилачке војске Косова (ОВК) која је политички искоришћена као повод да се исконструишу наводи о масакру цивила у циљу стварања легитимитета за НАТО бомбардовање СРЈ.

У зависности од става, случај се карактерише као „Масакр у Рачку“, као „Инцидент у Рачку“ или као „Обмана Рачак“.

Случај Рачак је био прекретница која је послужила као аргумент усмерен против СР Југославије, и као „легално покриће за почетак рата“ (НАТО интервенције против СРЈ).

Да је Рачак заиста актуелизован потврдио је и министар дипломатије тзв Косова Беџет Пацоли који је изјавио да ће прогласити непожељном особом свакога ко „негира Рачак и друге злочине“.

Да је све део смишљеног плана Запада, сматра и шеф српске дипломатије Ивица Дачић који је у изјави за један београдски медиј рекао да су на Косову геноцид починили само Харадинај, Тачи и терористи ОВК, те да Запад на то ћути зато што је су и нова резолуција и платформа за преговоре с Београдом из кухиње Запада.

Адвокат Тома Фила је тако рекао да је Хаг одавно затворио случај Рачак, те да за њега нико није оптужен. Према његовим речима, изгласавање геноцида у приштинској скупштини једнако је залудна работа као изгласавање да је Земља равна плоча.

Подсетимо, комисија косовске скупштине припремила је нацрт резолуције у којој се од власти у Београду тражи да „призна геноцид који се на Косову и Метохији догодио од 1998. до 1999. године, да казни криминалце и надокнади начињену штету“?!

Најновији потез албанских представника на Косову наставак је низа бесмислених акција, које су кулминирале увођењем екстремних такси на српску робу и упорним покушајима да се свету прогура прича да је током сукоба силовано чак 20.000 Албанки, иако надокнаду прима стотинак жртава.

Да је та ствар добро испланирана говори и чињеница да је пред Одбором за спољне послове Представничког дома САД пре неколико дана говорила Васфије Краснићи Гудман, жртва силовања током рата, које је истакла да Вашингтон треба да учини више како би Србија била позвана на одговорност за ратне злочине. И поред тога што ни у једном документу, па ни у извештају посебног тима УН који се бавио сексуалним насиљем током рата на КиМ, није наведен тачан број жртава, представници Албанаца гурају бројку од 20.000.

Одбору за спољне послове обратио се и Пол Вилијамс, професор права и међународних односа, који је предложио да се надлежност Специјалног суда за злочине ОВК прошири на Србе одговорне за силовања и сексуалне нападе током рата.

– Ниједна од оптужница против починалаца српског режима није укључивала оптужбе за силовање као самостални злочин. Трибунал УН за Југославију осудио је само шест починилаца српског режима – приметио је Вилијамс.

             ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!