Прочитај ми чланак

ЕКСПРЕСНА ПОБЕДА ЂОКОВИЋА Нови меч већ за неколико сати

0

Новак Ђоковић лако је добио први меч у Риму и пласирао се у осмину финала новог Мастерса на шљаци.

Српски тенисер је за 68 минута игре савладао Канађанина Дениса Шаповалова 6:1, 6:3.

Ђоковић ће у осмини финала Рима играти са победником дуела између Филипа Колшрајбера и Марка Чекината.

Новак ће на терен изаћи већ за неколико сати, јер организатори турнира покушавају да надокнаде изгубљено време због кишне среде.

С обзиром да Колшрајбер и Чекинато свој дуел почињу тек од 15:40, Ђоковић на терен вероватно неће пре 20 часова.

Свестан да ће у случају победе играти два меча у овом дану, Ђоковић је после почетног „загревања“ напао сервис Шаповалова и брзо стигао до првог брејка који потврђује за 3:1.

Наш играч је искористио тренутак деконцентрације Канађанина приликом продужене паузе између поена због налета италијанских војних авиона.

То је потпуно избацило из ритма Шаповалова који је почео да ређа грешке, па Ђоковић одмах прави и други брејк за 1-0.

Новак наставља у јаком ритму и врши висок притисак на сервис Шаповалова од почетка другог сета, али Канађанин одолева и спасава шест брејк лопти у прва два сервис-гема.

С друге стране, 22. играч света није успевао да угрози сервис Ђоковића, који стрпљивом игром стиже до нове прилике у седмом гему и користи другу од две брејк шансе за ново вођство.

Ту се Шаповалов предао па је изгубио сервис и у наредном гему, па Ђоковић стиже до победе са мање винера од ривала, али и 12 грешака мање.

Ђоковић је до сада четири пута освајао Мастерс у Риму, али последњи пут 2015. године. У међувремену је два пута поражен у финалима.