Прочитај ми чланак

АНЕСТЕЗИОЛОГ ОПТУЖЕН ДА ЈЕ ОТРОВАО ВИШЕ ОД 50 ПАЦИЈЕНАТА, како би их „спасао“ …

0

Анестезиолог Фредерик Пешие, лекар из Француске ухапшен је због сумње да је отровао више од 50 пацијената, како би када им позли, улетео у задњем тренутку, спасао их и изазвао дивљење својих колега.

Тужилац га је назвао ватрогасцем пироманом. Анестезиолог је приведен због, како се наводи у оптужници, 42 веома озбиљна случаја, у која спада 20 смрти, које су се десиле у току његовог 17-годишњег рада у клиникама и болницама у Безансону, у источној Француској.

Free image Pixabay

Пешие је наводно у анестезију коју су користиле његове колеге додавао оно што не сме, како би „улетео у последњем трену и спасао умирућег пацијента“, тврде тужиоци и истичу да је на тај начин он желео да завреди поштовање и дивљење својих колега, а да га жртве обожавају.

Његова опасна игра је давала плода. Многе колеге сматрале су га брилијантним анестезилогом.

– Ако се оптужбе испоставе као тачне, он ће бити највећи серијски убица у историји Француске – рекла је Ме Беран, адвокат који заступа неколико жртава.

Анестезиолог је већ под надзором, јер је оптужен за тровање неколико пацијената у мају 2017. године, од којих је двоје умрло. Све жртве су иначе биле здраве, док нису добиле тајанствене и изненадне срчане ударе. Истражитељи су пронашли да су нивои калијума у њиховој крви пет пута већи од смртоносне дозе.

Након што су испитана тела још четворо пацијената, ексхумирана у децембру, и у њима су нађене високе дозе калијума.

Оптуженом је забрањено да се бави медицимном до краја суђења. Он и даље тврди да је невин, а његови адвокати су поднели жалбу због забране да се бави медициним, рекавши како га је то ставило у „компликовану“ финансијску ситуацију.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!