Прочитај ми чланак

КОНТРАПИТАЊЕ ЗА ТАЧИЈА: Ко је убио двогодишњег Данила, децу у Гораждевцу?

0

Београд -- Министар одбране Александар Вулин реаговао на изјаву косовског председника Хашима Тачија да за 20 година нико из Србије није осуђен за "масакре на Косову".

Вулин је Тачију поставио контрапитање: Када ће неко од косовских Албанаца одговарати за злочине над Србима?

foto: www.president-ksgov.net

„Ко је убио двогодишњег Данила Цокића у крилу трудне мајке, ко је убио децу у Гораждевцу, ко је стрељао жетеоце у Старом Грацком, ко је побио Србе на Радоњићком језеру? Зашто нису осуђена браћа Мазреку за силовање и убиство дванаестогодишње девојчице у селу Клечка? Ко је осуђен за масовне гробнице код Волујка, ко је осуђен за убиство Шиптара сведока у процесу против Харадинаја? Ко је осуђен за убиства и трговину органима отетих Срба, где су пресуде за убијање, паљење и протеривање у погрому 2004. године?“, упитао је Вулин.

У саопштењу за јавност, он је подсетио да Албанаца по попису становништва на Косову сада има више него пре рата, а Срба за 250.000 мање, док је Горанаца мање за 20.000.

„Када ће неко од Шиптара одговарати за етничко чишћење? Тачи је лажов, али и злочинац. Свет ће једном морати да призна да је шиптарским терористима дао власт и слободу. Надам се да ће признање грешке доћи пре него што велика Албанија запали Балкан“, истакао је министар Вулин.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!