Прочитај ми чланак

ПРОТЕСТ ОПОЗИЦИЈЕ завршен у „Слободној зони“ у Пионирском парку

0

Око 15.000 људи и ове суботе је протестовало у центру Београда. Након говора код Теразијске чесме и шетње до РТС-а, протестно окупљање је завршено у "Слобоној зони" у Пионирском парку.

Грађанима окупљеним због незадовољства акутелном влашћу прво се обратио адвокат Владимир Гајић а затим и глумац Ненад Маричић.

Током обраћања Гајића грађани су најгласније негодовали на помен имена „људи који су највише уништили Србију“, како их је Гајић окарактерисао – Слободана Милошевића, Војислава Шешеља и Александра Вучића. Посебно су поздравили његов закључак да се 6. октобар није десио јер је убијен први демократски лидер Србије – Зоран Ђинђић. Гајић је најавио да ће бити предузете правне мере како би се забранио рад Српске напредне странке (СНС), Српске радикалне странке (СРС) и Социјалистичке партије Србије (СПС). Грађани су ово са одушевљењем дочекали уз бројне аплаузе и повике „тако је“.

Лепо време привукло је више грађана него што је било претходних субота, неки од њих повели су љубимце у шетњу, неки су возили бицикле, било је и породица са децом у суботњој шетњи, а мање младих и студената него иначе.

На протесту је била представљена и мини изложба карикатура Душана Петричића, карикатуристе недељника НИН, а промовисана је и збирка постера његових цртежа под називом „Само вас гледам“.

Потом ће се окупљени упутити у протестну шетњу преко Трга Николе Пашића, Дечанске, Нушићеве и Светогорске до зграде РТС-а у Таковској.

Одатле ће се грађани упутити ка Слободној зони у Пионирском парку, где ће бити одржан „Дневник слободне Србије“.

Вечерас ће у Београду бити одржан још један протест против актуелне власти “Сви као један – један од пет милиона”, а окупљање је најављено код Теразијске чесме у 18 часова.

На вечерашњем протесту, како су најавили организаотори, говориће глумац Хаџи Ненад Маричић и адвокат Владимир Гајић.

Према најавама, протестна шетња требало би да иде до зграде РТС-а, а да се заврши код такозване Слободне зоне коју је на прошлонедељном протесту, испред Председништва, формирала опозиција.

                 ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!