Прочитај ми чланак

ЧЕДОМИР АНТИЋ на протесту у Крагујевцу: Вучић је довео најгоре на места најбољих

0

На овом месту почела је обнова модерне Србије, не устанцима него скупштинама, не ратовима него уставима, ваши су преци били свилена кошуља српске државе, како их је називао кнез Милош, али када тај кнез више није био по вољи народа, ваши преци су га оборили, подсетио је вечерас Крагујевчане историчар Чедомир Антић, на протесту "1 од 5 милиона".

„Ако су ваши преци некада били ‘кошуља српских кнежева’, да ли смо данас заслужили да будемо гаће овог председника“, питао је Антић.

Он је председника Србије назвао „ходајућом афером“ објаснивши да је за седам година Александар Вучић направио 120 афера.

„Он је окупио свраку и врану, кусо и репато, најгоре је довео на места најбољих. Заједно са тим својим најгорима почео је да урушава темеље српске државе, јер правда чува земље и градове, а Устав држи државе“, рекао је Антић, истакавши да је Вучић оборио Устав Србије и урушио српске медије.

Заменик председника Странке слободе и правде (ССП) Борко Стефановић, поручио је да на протестима не сме бити никаквог насиља, наводећи да противници чекају такву прилику која би „обрадовала вожда“.

„Вратићемо слободу мирним ходом за слободу, снагом и јединством, без подела, распарчавања и уситњавања. Ту непогоду склањамо јединством, снагом и разговором. Од власти тражимо договор о слободним изборима, нормалним условима за слободне изборе, тражимо слободне медије, пре свега РТС, информативни програм“, рекао је Стефановић.

Он је нагласио да јавни сервис мора бити отворен за различите идеје које народ треба да чује, а политичари да сучеле своје програме.

„Изађите јуначине, да се договоримо око нечег што је нормално. Нећете из руку слободарског народа отимати оно што је имао у 19. веку“, истакао је Стефановић, упитавши власт где ће им душа.

„Знамо да врх те странке душе и нема. Ми их питамо где ћете после када закон своју оштрицу извади, не странке, не власти него закон и слободно тужилаштво. У коју ћете рупе побећи и где ћете се склонити, не од нас него од закона“, рекао је Стефановић.

Он је рекао да није довољно да криминалци из власти само оду у затвор, а да у буџет у експресном поступку не врате имовину коју су народу отели, наводећи да без тога нема правде.

„Не постоји начин да нас поделите. Не постоји начин да одустанемо. Ова енергија и снага неће нестати. Сваке недеље протести, слободна зона у Београду, идемо заједно, идемо до победе, идемо до слободног Крагујевца и слободне Србије. Смрт фашизму и слобода и правда народу“, поручио је Стефановић.