Прочитај ми чланак

БОШКО ОРГАНИЗОВАО БЛОКАДУ упозорења код „Лондона“ у центру Београда ВИДЕО, ФОТО

0

Након што су Двери преузеле дежурство у "Слободној зони" у Пионирском парку, лидер Двери је пренео сто са шаховском таблом испред улаза у Председништво. Потом је након трибине позвао окупљене да крену ка раскрсници код "Лондона" у центру Београда и блокирају је на 15 минута је у знак протеста против режима Александра Вучића.

Након блокаде раскрснице, незадовољни грађани су се вратили у „Слободну зону“ испред Председништва.

BOSKO OBRADOVIC BLOKIRA RASKRSNICU KOD „LONDONA“ FOTO:SRBIN.INFO

 

Протестанти су се окупили на раскрсници код „Лондона“, али многи возачи и режимски „провокатори“ у аутомобилима покушавају да прођу упркос блокади окупљених. 

BOSKO OBRADOVIC BLOKIRA RASKRSNICU KOD „LONDONA“
FOTO: SRBIN.INFO

 

Полицијски аутомобил под ротацијом је прошао, протестанти су се склонили као и увек кад су у питању возила под ротацијом (хитна помоћ, полиција, ватрогасци). Полицијски аутомобил је прошао кроз окупљене без задржавања.

Дошло је до мањег инцидента са таксистом, он је прво покушао да пробије блокаду, а онда је изашао да се физтичлки обрачуна са протестантима тврдећи да му је неко од окупљених ударио у аутомобил. Потом је кренуо и ка Бошку Обрадовићу који је и том приликом апеловао на мир, а затим је таксиста и сам рекао да живимо у „лоповској и пандурској држави“, сео у аутомобил и удаљио се.

Саобраћајци су били на лицу места. Бошко Обрадовић је позвао окупљене да прекину 15-минутну блокаду раскрснице, која је трајала кратко јер је била  знак упозорења за актуелни режим.

FOTO: SRBIN.INFO

FOTO: SRBIN.INFO

Он је рекао да позива Вучића да након седам година диктатуре прихвати бар један дуел, макар овај у шаху, и објаснио зашто су померили ограде које су делиле слободну зону од Председништва.

„Желели смо да се ограда између председника и грађана склони. Грађани су сматрали да се он отуђио, да се одвојио од реалности и да их не слуша па смо одлучили да приближимо председника грађанима“ – рекао је председник Двери. Додао је да ће чекати на том месту до 17 часова да види да ли ће Вучић напокон скупити храбрости и прихватити макар дуел у шаху кад већ ТВ дуел никада није прихватио.

Обрадовић је показао примерак Устава Србије у ком су црвеном бојом обележени чланови које крши председник Србије.

Саво Манојловић, председник Удружења за уставност и законитост рекао је да се у Србији Устав крши сваки дан.

„Грађани то можда правно не знају али свакако осећају. Осећају када им се противправно смање пензије, када не могу да се запосле без партијске књижице, када нема епилога случаја Савамала“ – рекао је Манојловић.

Славиша Ристић, народни посланик рекао је да ће, ако Вучић прихвати партију шаха са Обрадовићем искористити прилику да га пита зашто крши Устав када је у питању наша јужна покрајина Косово и Метохија.

„Питао бих га то у Скупштини али никада нисам био у могућности. Питао бих га и у Председништву али он позива само представнике Српске листе, а други Срби са КиМ му нису битни“ – рекао је Ристић.

 

Присутни су позвали све грађане да и ове суботе учествују у протестној шетњи 1 од 5 милиона која почиње од 18 часова код Теразијске чесме.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!