Прочитај ми чланак

АЛБАНЦИ НЕ ОДУСТАЈУ: Приштина опет хоће у АБА лигу

0

Председник клуба са КиМ најавио да ће конкурисати за регионално такмичење: Што се нас тиче, ми смо спремни. Наредних дана ћемо повући неке потезе - каже Блеранд Ставилеци

Приштина, клуб из истоименог града на Косову и Метохији, 2017. године је изнела намеру да се прикључи АБА лиги. Глатко је одбијена. Међутим, како је председник клуба Блеранд Ставилеци рекао за загребачке „Спортске новости“, опет ће овог лета аплицирати за учешће у регионалном такмичењу, мада је јасно да ће се српски клубови још једном одлучно супротставити томе.

– Још пре две године смо урадили шта је од нас захтевано, писали смо писма, пружали информације, а то ћемо радити и сада. Осим писма о намерама, доставићемо све неопходне документе – рекао је Ставилеци. – Што се нас тиче, ми смо спремни. Наредних дана ћемо повући неке потезе.

Ставилеци је рекао да су приликом разговора са АБА лигом, пре две године, све државе оснивачи изузев Србије и БиХ имале позитиван став поводом идеје да се и Приштина прикључи….

– Проблем је, јасно, политички, јер Партизан и Звезда све то гледају на политичкој основи – покушава Ставилеци у целом случају, ако га уопште има (јер се не пита Приштина о уласку у АБА, него власници лиге), да прикаже свој клуб као жртву у покушајима да га „угура“ у неко такмичење у којем га, како је сам рекао, не жели пола лиге.

У Приштини се надају да би евентуални улазак Олимпијакоса у лигу могао да утиче на промену „правила игре“. Али и тада, приштински клуб би могао да конкурише само као клуб из државе Србије, јер у Статуту јасно пише из којих земаља могу да буду учесници АБА лиге. Тачније, садашњи статут не познаје Косово као самосталну земљу.

А и ако се буде мењао због евентуалног уласка Олимпијакоса, тешко је веровати да ће Косово бити додато као самостална држава. На крају, није нико из „АБА куће“ звао Приштину, већ се она нуди да уђе. А ако хоће, ваљда је ред да поштује правила у тој кући. У којој је, сигурно, не желе ни Црвена звезда, ни Партизан, ни Мега, ни ФМП…

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!