Прочитај ми чланак

НОВАК РАЗБИО ШАРДИЈА И УШАО У ИСТОРИЈУ ТЕНИСА! Нико пре Србина није ово успео!

0

Наредни ривал Новака биће Хрват Марин Чилић

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале Мастерса у Мадриду, где је славио против Француза Жеремија Шардија са 6:1, 7:6(2) и заказао је дуел против Хрвата Марина Чилића, који је претходно био бољи од српског тенисера Ласла Ђереа са 2:1.

Новаку је ово била 13. победа над Шардијем из исто толико међусобних мечева, чиме је Ђоковић ушао у историју тениса, јер нико пре њега није у оволико међусобних дуела са неким тенисером баш сваки добио.

Новак је од старта меча заиграо одлично и видело се да се враћа у форму. Направио је два брејка на старту, дошао до вођства од 5:0 и без проблема дошао до првог сета, који је решио у своју корист са 6:1.

У другом је ипак виђена жестока борба. Није било одступања и оба тенисера су била сигурна на свој сервис. Није било брејк лопте све до саме завршнице, када је Шарди дошао до брејк шансе, која је уједно била и сет лопта.

Новак је ипак био хладнокрван на свој сервис и спречио је Шардија да претвори брејк лопту у поен и убрзо затим дошао је до поена који му је донео 5:5.

У наредна два гема су и Шарди и Новак били сигурни, па је други сет ушао у тајбрејк.

Новак је у тајбрејку био сигуран, од старта је наметнуо јак ритам и снажним ударцима натерао Шардија на дефанзиву. Одмах је направио мини брејк, а затим био сигуран на својим сервисима и дошао је до 3:0. Шарди је затим освојио своје сервисе и смањио резултат на 3:2, али је уследио одговор Ђоковића и 5:2. Одмах затим стигао је до четити везане меч лопте и прву је искористио.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!