Прочитај ми чланак

ЗВЕЗДА ЖЕЛИ репрезентативца Ирана: Ово је нападач за Лигу шампиона (ВИДЕО)

0

Црвена звезда активно тражи нападача за Лигу шампиона, а како Телеграф сазнаје, један од главних пикова је репрезентативац Ирана Мехди Тареми!

Овај 26-годишњи нападач је тренутно играч Ал Гарфе из Катара, где је стигао из Персеполиса у трансферу вредном два милиона евра, али му уговор истиче овог лета и слободан је играч, те црвено-бели не би плаћали обештећење.

На Маракани желе да искористе ту чињеницу и надају се да ће без плаћања обештећења довести врхунског нападача.

Ипак, потенцијална препрека јесте огромна плата коју је имао у Катару, која је била већа од два милиона евра. Али, ако жели искорак у каријери и играње у Европи, мораће да пристане на знатно мања примања.

Његова вредност на Трансфермаркету процењује се на 1,7 милиона евра. За Иран је одиграо 38 утакмица и постигао 15 голова.

Због сличног стила игре и конституције, у домовини га зову „ирански Златан Ибрахимовић“.

Звезда је сузила избор нападача на неколико имена, а Тарами је један од главних пикова. Ипак, неће бити лако довести га, јер га жели много клубова. Како сазнајемо, за Таремија су заинтересовани Брага, Хадерсфилд, Динамо Кијев и један клуб из Шпаније, неколико из Турске, а такође се помиње и повратак у Персеполис, највећи клуб из Ирана.

Одлични нападач је био у првој постави на Светском првенству и играо је одлично у дресу свог националног тима. Против Португалије је одиграо свих 90 минута, против Шпаније такође, а против Марока 22 минута.

Није дао гол, али је био одличан и од тада је на радару многих клубова, којима је запао за око. Имао је несрећу да баш у дуелу против Роналда и екипе Португалије буде трагичар меча, јер је у надокнади времена пропустио велику шансу да постигне гол и постане херој Ирана.

Модеран је прототип шпица, који може да игра сам у нападу, али и у тандему са другим нападачем.

Красе га брзина, техника, добра грађа и инстикт „убице“ пред голом. Голове постиже на разлучите начине, главом после добрих соло продора, убацивања из другог плана или луцидним ударцима.

Иако има велико интересовање из јачих лига, Звезда се нада да би могла да га доведе. Један од адута јој је и то што је прошле године играла Лигу шампиона и што ће ове са појачаним тимом поново напасти групну фазу елитног такмичења.

Звезда жели страног шпица, дефанзивног везног и штопере. Тареми је један од адута у нападу, као могуће појачање у везном реду фигурура Алхасан Вакасо, а у завршној фази су преговори са Радованом Панковим, са којим је Звезда већ постигла споразум са Радничким око обештећења.