Прочитај ми чланак

ПОБЕДА НАД ФАШИЗМОМ: Руси и Срби заједно славе најважнији дан у историји

0

Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин честитао је Дан победе Русима и Србима, истакавши да је то заједнички празник за два народа и један од највећих у историји човечанства.

Данас одајемо пошту онима који су платили животом да би поразили суровог и нехуманог непријатеља, рекао је Чепурин на пријему организованом поводом 9. маја и позвао на минут ћутања.

Други светски рат је, како је истакао руски амбасадор, постао историја, али светло сећање на његове бесмртне хероје, њихове подвиге и племенитост неће потамнети у нашим срцима.

„Нека је слава великим руским и српским херојима победницима“, рекао је амбасадор и захвалио се гостима.

„Велика је част да овај свети празник дочекујемо с вама. Сећамо се како су наши народи, пошто су прошли најтежа искушења — на првој линији фронта, у позадини, у партизанским одредима, издржали и победили“, поручио је Чепурин.

Он је подсетио да ће ове године бити обележена 75. годишњица откад су совјетски и југословенски ратници ослободили Београд, што је, нагласио је, посебан међаш на путу ка Великој победи.

Амбасадор се захвалио и онима који ће сутра проћи у строју „Бесмртног пука“ у десетак српских градова, додајући да је уверен да ће се са сваком годином на тој манифестацији окупљати све више учесника.

„Угледаћемо се на велику генерацију победника. С нестрпљењем очекујемо предстојеће величанствене Параде победе 9. маја у Москви и другим руских градовима, од Владивостока до Калињинграда, а 10. маја у Србији, у Нишу“, рекао је Чепурин.

Пријему су присуствовале и високе званице из јавног живота Србије, као и чланови дипломатског хора.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!