Прочитај ми чланак

„ОВО ШТО ОН РАДИ НИЈЕ МЕДИЦИНСКИ МОГУЋЕ!” Никола Јокић и Денвер згазили Портланд!

0

Никола Јокић и Денвер Нагетси су дошли на победу од пласмана у финале Западне конференције НБА лиге декласиравши Портланд на свом терену са 124:98, за 3-2 у серији која се игра до четири тријумфа.

Од самог почетка меча домаћини су бриљирали, а Јокић их је на препознатљив начин предводио. Било је ту и двокорака кроз рекет ривала,  а и неких не баш уобичајених потеза.

„Знамо да није медицински могуће, али се чини да он има магнете у рукама“, био је коментар Денвер Нагетса на званичном Твитер налогу клуба, уз снимак Јокићевог необичног поготка пред који је на тренутак изгубио контролу над лоптом, али му се она вратила баш где треба и како треба:

Али, није Јокић био једини који је мучио ривала. О, напротив. Цела екипа Нагетса је бриљирала. Заправо – наслађивала се. И буквално лижући прсте као после роштиља, попут младог Џамала Мареја:

Искусни Пол Милсап, четвороструки Ол-стар играч, погађао је тројке и уз прекршаје над њим…

… а уз изврсну одбрану, која је држала Трејлблејзерсе на 40 одсто успешности шута скоро све време, прикључили су им се убрзо и остали саиграчи, попут Герија Хериса:

https://twitter.com/nuggets/status/1125974758565109760

Предност је расла из минута у минут, па је уз Јокићевих шест поена и шест скокова било шест разлике (31:25) после прве деонице, а уз његових 10+10, уз три асистенције, на полувремену резултат је гласио 65:47.

Јокић је у рекету добијао битке и са Енесом Кантером и Ал-Фаруком Аминуом, али за разлику од минулих утакмица када је неретко сам на својим плећима носио екипу током већег дела сусрета (уз огромну Марејеву подршку у претходном наступу), сада је имао подршку више расположених саиграча. Зато је могао да „повуче ручну“, нарочито после „+22“ средином треће деонице.

Денверу је ишло толико добро да је ТВ коментатор локалне „Алтитјуд“ станице, Крис Марлоу, усред преноса успевао да стигне да на друштвеним мрежама ћаска са навијачима из Србије, уз коришћење графичких приказа наше тробојке…

… а нема сумње да ће „кошаркашки део Србије“ бити будан и у петак у зору. Тада се од 04.30 у Портланду игра шести меч. Победи ли Денвер, иде у финале „запада“ (ривал ће бити познат када своју серију окончају шампион Голден Стејт и Хјустон, а код њих је тренутно 2-2 у победама), док ће у супротном одлучивати мајсторица на паркету Јокићевих Нагетса.

А Јокић је овај, пети плеј-оф сусрет са Портландом, уз кошкање са Мејерсом Леонардом у финишу, завршио услед шесте личне грешке у 44. минуту са 25 поена, (шутирајући 10/15 за два, 0/3 за три), уз чак 19 скокова и шест асистенција. Милсап је убацио 24, Мареј 18, а Херис 16, док је код гостију најефикаснији био Лилард са 22 (сведен на шут из игре од 9/21) а јунак победе после четири продужетка у трећем сусрету, Си-Џеј Меколум, зауставлљен је на скромних 12 (5/16). Ни Јокићеви директни ривали се нису прославили – Енес Кантер је постигао седам поена и имао осам скокова, а Амину само три поена, уз шут 1/8.