Прочитај ми чланак

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Очекујем да ме осуде због „дражавног удара“ у монтираном процесу

0

Очекујем осуђујућу вишегодишњу казну, био је прецизан Милан Кнежевић председник ДНП-а, један од оптужених у монтираном процесу за тзв. државни удар и напоменуо да све што бива и што може бити ја сам му наредан!

Он је то казао у ванредном интервјуу, који се емитовао синоћ на Српској РТВ, у емисији ауторке Љубице Гојковић „Огледало“.

Он је истакао да смо две године и шест месеци присуствовали посрнућу правде, истине и права, и да се дио јавности вјероватно забављао гледајући „ријалити“ и казао да ДФ има план за 9. мај, који он неће откривати, сем да ће тог дана бити у Подгорици, и да ће чланови и активисти бити у својим Општинским одборима.

Он је, такође, рекао да је режим избором да пресуда буде баш 9. маја кад је Дан побједе над фашизмом, иако се, како је напоменуо, у Црној Гори слави Дан Европе, жели у некој својој болесној интерпретацији да пресуди Русији и Србији, јер како је познато на оптуженичкој клупи само су Срби и два имагинарна Руса која нико никада није видио осим Саше Синђелића.

Осврнуо се кратко и на сведока сарадника Синђелића и казао да је то човек који не мења мишљења на дневном, већ на минутном нивоу, и да Тужилаштво није понудило ниједан материјални доказ, осим ријечи човјека који има дијагнозу Ф21, или, како би Кнежевић рекао, „то је пречица за Доброту“.

Много се ових дана спекулисало око изјаве Андрије Мандића да неће невини у затвор и да ће или положити своје главе, или кидати, те га је новинарка питала за коментар.

Кнежевић је казао да апсолутно разумије Мандића и да је тешко очекивати другачију реакцију, када се им суди за нешто у чему су апсолутно невини, и да је сасвим очекујуће да реакција буде јасна, људска и емотивна.

„Ако неко жели вас да истреби, ако неко жели да истреби вашу породицу, политички савез, па ваљда је самоодбрана једна природна и логична реакција, на све оно што се дешава и на све оно кроз шта пролазе лидери ДФ-а у ове двије године и шест месеци“, појаснио је Кнежевић

Рембрантов час анатомије, сахранио сам оптужницу за три дана

–У својој завршној ријечи, апсолутно сам сахранио оптужницу, то је било и опело, додуше није ми било тешко, имајући у виду све оне контрадикторности у оној бруталној монтажи, које су биле толико очигледне да су то примећивали и грађани Црне Горе, казао је један од лидера ДФ-а.

Набрајајући од кога су добили подршку, а то су многе парламентарне и ванпарламентарне странке у Црној Гори, интелектулаци, тако и у Србији, ипак изостала је подршка Демократске Црне Горе, на шта је Кнежевић казао да свако има своју политичку процену, да се много не обазире на то и да се захваљује свима који су пружили подршку, док је за изостанак реакције државног врха Србије, у свом маниру рекао да још има времена да реагују.

-Мени је више проблематично то што се српски држављани налазе у једном стању неиздрживе голготе, неки су у притвору, некима је забрањено да напуштају Црну Гору, о Бранки Милић да не говоримо, која већ месец дана у Амбасади Србије штрајкује глађу, и мислим да је то довољан позив државним одрганима Србије да се изјасне на страдање сопствених грађана, истакао је Кнежевић.

Он је изразио очекивање да ће државни врх Србије вероватно реаговати, да ли пре или после изрицања пресуде.

Он је оценио да се у Црној Гори створила нека политичко-тајкунско-НВО-Субноровска Црна Гора, која држи неки монопол над фашизмом, као да су како је казао, они ти који су 2. маја ушли у Берлин, као да су они окружили Хитлера у оном бункеру, и напросто кад се они слушају питате се да ли је могуће да Други свјетски рат трајао шест година а у Црној Гори четири.

-И сад они који пушке нису мрчили ни у Другом светском рату, ни кад је требало, и они говоре о антифашистичким тековинама, а мени који имам три партизанске споменице кући, желе да пошаљу пресуду 9. маја да сам ја у некаквој осовини мрака, таме и фашизма. Ја стварно не могу да пристанем на такво стање, поручио је Кнежевић.

Највише ме кажњавао Брано Гвозденовић

На питање о, како је Кнежевић казао бермудске дилеме, и његове фотографије на којој је усликан са потпредсједником Скупштине Бранимиром Гвозденовићем, он је казао да има јасан став према њему, и да је то небројено пута до сада и казао прецизно – да је он неко кога је ради повреде пословника највише кажњавао управо Гвозденовић, и одбијао му од плате, због чега није примио 5 посланичких плата, што због казни, што због тога што су неки одлучили да док је био у затвору не прима плату.

„Ја сам буквално једну или двије плате потрошио на казне које ми је изрицао Брано Гвозденовић„, нагласио је он.

Он је подсетио да са тим човеком дијели радни простор и обавезан је да има нормалну грађанску комуникацију.

Он је казао да су се случајно срели на аеродрому у Голубовцима, приликом проласка контроле, и поздравили.

Мој разговор са њим био је базиран на једном приватном проблему који има Гвозденовић у својој породици, и чини ми се да сам поступио као сваки нормалан човек, не желим да откривам природу тог проблема, и тај разговор је трајао три минута, казао је лидер ДНП-а.

Ја сам у Београд пошао да навијам за Црвену звезду на кошаркашкој утакмици ЦЗ-Будућност, и подсетио је да због фотографије са те утакмице је отпочела нова хајка и претње, као и линч кроз који је прошао тих дана.

Он је казао да је у том авиону између осталог био и митрополит Амфилохије и Вања Ћаловић.

„Ја не могу да будем нечовек у ситуацијама кад се од мене очекује да будем човек“ поручио је Милан Кнежевић.