Прочитај ми чланак

ЗОРАН ЛУТОВАЦ ЗА СРБИН.ИНФО: О уједињењу демократа, Вучићу и Слободној зони ВИДЕО

0

„19 маја правимо унију неколико странака са ДС-ом као први корак ка општем уједињењу демократа. Тада ће се окупити у Демократску странку они који су некада били у њој заједно са новим људима који су охрабрени чињеницом да поново постоји јака грађанско-демократска опција”, најавио је данас за Србин.инфо лидер демократа Зоран Лутовац, у Слободној зони испред Председништва Србије, где 24 часа дневно опозиција окупљена у Савезу за Србију и народне иницијативе „1 од 5 милиноа” протестује против режима Александра Вучића.

Лутовац је подсетио да Демократска странка ове године слави 100 година постојања, те да је то добра прилика да се прикључе ДС-у сви који су усмерени ка модернизацији Србије, уз промоцију социјал-демократкских и либералних вредности:

„Демократска странка ће уз добру сарадњу са синдикатима заступати и интересе радника који немају овог тренутка правог политичког представника. Владавина права, слобода сваког грађанина и слободни медији, уређено друштво са независним институцијама које раде у складу са законом, то су вредности на којима се заснива деловање Демократске странке, Оно по чему се посебно ДС разликује од других странака је инсистирање на либералним вредностима (слобода и толеранција) и демократским вредностима (поштовање воље већине), као и изградњи државе и друштва на равнотежи споменутих вредности”, подвукао је Лутовац и додао да је солидарност и одговорна социјална политика, која штити интересе средње класе и радника, оно што ову странку левог центра додатно одваја од других политичких странака у нашој држави“.

Зоран Лутовац подсећа да је демократама први задатак да врате поверење и радника и средње класе и свих грађана Србије, да би добили довољну подршку да у том правцу мењају друштво”.

СЛОБОДНА ЗОНА

„Потребно је да ми који се налазимо у Слободној зони, испред Председништва Србије, покажемо да се не миримо са ситуацијом у којем се тренутно налази друштво у Србији и да стално будемо пред очима онима који доносе политичке одлуке. Овде смо где ради и борави Александар Вучић, али и где су и Скупштина Србије и Скупштина града Београда, да бисмо, као слободни грађани подсећали државни врх Србије да је неопходно да се врше суштинске промене у друштву како би постали нормална држава и друштво. Зато су овде не само наши активисти и присталице већ и наши посланици и функционери странке, они у разговору са грађанима треба да створе једну врсту синергије, која би водила ка променама”, закључио је за Србин.инфо лидер ДС-а Зоран Лутовац.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!