Прочитај ми чланак

ПАМЕЛА АНДЕРСОН ПОСЕТИЛА Џулијана Асанжа у затвору у Лондону (ВИДЕО)

0

Глумица Памела Андерсон позвала је данас на "спасавање живота" оснивача Викиликса Џулијана Ансанжа којег је посетила у затвору Белмарш, на југоистоку Лондона. "Морамо да наставимо да се борим јер је то неправда. Он се толико жртвовао да би се сазнала истина", рекла је глумица.

„Морамо да му спасимо живот“, рекла је глумица која подржава 47-годишњег Аустралијанца. Памела Андерсон је такодје посетила Асанжа док је био у амбасади Еквадора у Лондону, где се 2012. склонио како би избегао да буде изручен Шведској због оптужбе за сексуални напад, која је у медјувремену одбачена.

Лондонска полиција га је 11. априла ухапсила на основу налога САД за његово изручење и због кршења услова кауције у Великој Британији. Еквадор је претходно одузео азилантски статус Асанжу, наводећи као разлог његова „кршења медјународних конвенција и дневних протокола“.

„Веома је тешко видети Џулијана овде“, рекла је глумица новинарима испред затвора, и додала да Асанж не заслужује да буде затворен, јер „је невин и није починио насиље“.

„Морамо да наставимо да се борим јер је то неправда. Он се толико жртвовао да би се сазнала истина“, рекла је глумица.

САД траже Асанжа због објављивања десетина хиљада тајних владиних докумената путем Викиликса.