Прочитај ми чланак

ЈЕРЕМИЋ: Протести до испуњења захтева, разговараћемо о форми и тактици

0

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да ће лидери опозиције наставити да разговарају формама протеста и другим тактичким питањима, али да стратешки циљ остаје исти обезбедјивање услова за фер и демократске изборе на којима би власт Српске напредне странке могла да буде смењена.

„Није тајна да постоје многи изазови и да постоје различита гледишта о томе која је тактика најбоља, које тактичко решење применити, од ‘Слободне зоне’ до евентуално неких других ствари. Упркос томе, изузетно је важно да не изгубимо из вида велику слику“, рекао је Јеремић после примопредаје дежурства у „Слободној зони“ у Пионирском парку код Председништва Србије.

Јеремић је поновио да су наставак протеста, тотални бојкот институција и јединство на опозиционој сцени три најважнија елемента без којих неће бити могуће замислити наставак борбе за остваривање фер изборних услова.

„Овог тренутка, та три елемента постоје протести су настављени, бојкот је и даље потпун, а и опозиција је јединствена“, рекао је Јеремић.

Јеремић је подсетио да протести трају последњих пет месеци, и оценио да је то дуг и исрпљујућ процес, али да тај процес нема алтернативу и мора бити настављен.

„Важно је бити упоран. Мислим да је велики задатак политичких лидера да предводе у упорности и због тога смо данас овде, и наставићемо све док се ствари у Србији не буду промениле тако да градјани могу да слободно одлучују о својој судбини“, казао је Јеремић.

                ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!