Прочитај ми чланак

ЗАУСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ МХЕ У ШТРПЦУ док се не провери документација

0

Радови на изградњи мини-хидроелектране на месту Обе реке биће заустављени док се не провери сва документација и папири које "Маткос група" поседује, саопштено је из општине Штрпце.

То је одлучено на састанку представника општине, грађана, „Маткос групе“, Косовске полиције, косовског Министарства за заштиту животне средине и просторног планирања и Регулаторне канцеларије за енергију који је одржан у Штрпцу.

Izvor: Kossev

Из општине Штрпце након одржаног састанка је саопштено да се улажу сви напори како би се ова ситуација трајно решила и како би се избегли сви даљи проблеми, а водоснабдевање места која се водом напајају из Калуђерке и Болованке текло несметано.

„Наш примарни циљ је да овај проблем решимо трајно. Општинском руководству и градоначелнику Братиславу Николићу су увек на првом месту били интереси грађана ове општине, што се показало безброј пута. У договору и заједничким снагама са становницима наше општине решаваћемо све оно сто стоји на путу бољег живота и будућности наших становника“, навели су из општине.

Истичу да је најбитније да су представници оних који су укључени у протесте са данашњег састанка изашли задовољни, али и да се неће зауставити на овоме јер ће у наредном периоду интезивирати састаке са свим ревлевантним институцијама како би пронашли трајно решење.

Из општине су још једном осудили прекомерну употребу силе коју је употребила јединица Росу у петак и навели да ће тражити да одговорни у овом случају буду адекватно кажњени.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!