Прочитај ми чланак

СЈАЈНА ПАРТИЈА ЈОКИЋА ЗА ВЕЛИКИ БРЕЈК: Нов трипл-дабл у „инфаркт завршници“!

0

Још једно фантастично вече за Денвер и Николу Јокића! Плеј-оф серија против Портланда изједначена је на 2:2 на гостујућем терену победом од 116:112 (29:33, 28:30, 27:14, 32:35).

Српски центар је доминирао новим трипл-даблом са 21 поеном, 12 ухваћених лопти и 11 успешних додавања саиграчима (шут из игре 8/15, за три 1/1, три продате лопте и највиши број индексних поена – 17).

Свему томе кумовао је Џамал Мареј са 34 поена, а на крају је и био најзаслужнији што је неизвесност никад већа.

У утакмици која је донела „плус 10“ екипи из Колорада у једном тренутку, а предност од максималних девет колико су имали Трејлблејзерси, срећом није донела продужетке као прошли пут, а Никола је деловао свеже, спремно и растерећено за велику борбу.

Успео је да надигра противничког центра Енеса Кантера и да га лимитира на свега пет поена и 10 скокова, док су главну реч водили Демијан Лилард и Си-Џеј Мекалум са 28, односно 29 поена.

Нису се изабраници Мајкла Мелоуна преварили као у прошлом мечу и пропустили шансе које су се указивале, већ супротно, а Мареј је био хладнокрван када се то од њега тражило.

Последњи минут донео је највише узбуђења. Јокић је асистенцијом за Хериса направио 109:104 и тада је кренула паника у редовима домаћих који су фауловима секли игру „грумења“, па је пенал завршница одлучила.

Срећом по тим из Колорада, лопта је најчешће долазила у посед Мареја који је био непогрешив са бацања и последњих шест поена сигурно проследио кроз обруч, иако су Лилард и Мекалум успевали погоцима из игре да приђу на два-три поена.

Након неколико тајм-аута са обе стране више није било времена да се прави чудо, а ни да се креће са половине терена, па је далекометни шут Лиларда на 116:112 отишао далеко од жељеног места и сирена је озваничила победу Денвера.

Плеј-оф караван се сели на Николин паркет, пета утакмица која ће донети огромну психолошку предност, потом се сви враћају у Портланд, а уколико буде било потребе, седма одлучујућа биће поново на терену нашег аса.

РЕЗУЛАТИ ПЛЕЈ-ОФА

Исток:

Милвоки (1) – Бостон (4) 2:1
Филаделфија (3) – Торонто (2) 2:2

Запад:

Голден Стејт (1) – Хјустон (4) 2:1
Портланд (3) – Денвер (2) 2:2